Julia Ituma’nın son sözleri: Hoşça kalın

İstanbul'da 6. kattan düşerek yaşamını yitiren 18 yaşındaki İtalyan voleybolcu Julia Ituma, son saatlerinde arkadaşıyla telefonda kavga etti. Takıma "Hoşça kalın" mesajı attıktan sonra kendini boşluğa bıraktı.

Spor 15 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Julia Ituma'nın son saatlerini nasıl geçirdiği ortaya çıktı.

Eczacıbaşı ile oynanan CEV Şampiyonlar Ligi yarı final karşılaşması sonrası Üsküdar’da kaldığı otelin önünde ölü bulunan İtalya’nın Igor Gorgonzola Novara voleybol takımının 18 yaşındaki voleybolcusu Julia Ituma’nın ölümündeki sır perdesi aralandı. Oyuncunun son saatlerinde neler yaşandığına dair yeni bilgiler ortaya çıktı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmada kamera görüntüleri incelendi. Ayrıca gerek İtalyan gerekse Türk basınına yansıyan haberlere göre Ituma’nın son saatleri şöyle geçti:

İstanbul'da büyük trajedi, İtalyan voleybolcu otelin altıncı katından düşüp öldüİstanbul’da büyük trajedi, İtalyan voleybolcu otelin altıncı katından düşüp öldü

Igor Gorgonzola Novara takımının oyuncuları akşam yemeğine gittikten sonra otele döndü. Gece boyunca takım arkadaşlarına ve antrenörüne iyi olmadığını söyleyen Julia Ituma 22.49-23.30 saatleri arasında koridorda telefonla konuştu. La Repubblica’nın haberine göre Ituma saat 22.00 civarında annesini aradı ve “Anne (maçı) kaybettik. 2 sayı yaptım ama takım berbattı” dedi.

Arkadaşıyla kavga etmiş

Ituma, son görüşmesini liseden bir arkadaşı ile yaptı. İtalyan basının haberinde şöyle denildi: “Gençlerin yaptığı şekilde kavga ettiler. Sevgililer miydi? Bilinmiyor ama uzun ve ağır şekilde tartıştılar. Öyle ki sonra çocuk, Julia’nın sakin olduğundan emin olmak için Lucia’ya (Julia Ituma’nın aynı odada kaldığı takım arkadaşı) mesajlar yolladı.”

Ne de olsa şampiyon! Fenerbahçe'yi yıktı, Avrupa'da finalin adı Vakıfbank - Eczacıbaşı olduNe de olsa şampiyon! Fenerbahçe’yi yıktı, Avrupa’da finalin adı Vakıfbank – Eczacıbaşı oldu

Görüntülere göre pencereden atladı

18 yaşındaki oyuncuyla aynı odada konaklayan İspanyol Lucia Varela Gomez’in ifadesinde “Saat 01.30 kadar konuştuk. Sonra ben uyudum. Sabah polisin kapıyı çalıp beni uyandırmasıyla olaydan haberdar oldum” dediği öğrenildi. Ituma, telefon konuşmalarından sonra odaya dönerek takımın ortak WhatsApp grubuna ‘Good bye’ (Hoşça kalın) yazdı. Polis kaynaklarının izledikleri videoya göre İtalyan voleybolcu, daha sonra odadaki Fransız camları açarak gerildi ve sıçrayarak pencereden atladı. Sabaha karşı saat 05.30 sıralarında otelin önünde Ituma’nın cesedi bulundu.

Ituma’nın annesi Elizabeth Udeokereke ve teyzesi Helen Udeokereke İstanbul’a geldi.

Annesi intihara inanmadı, İstanbul’a geldi

Ituma’nın annesi Elizabeth Udeokereke ve teyzesi Helen Udeokereke, olayı duyduktan sonra İstanbul’a geldi. Aileyi,  İtalyan konsolosu, Novara takımının İstanbul’da kalan yöneticileri ve takım doktorlarından biri karşıladı. Elizabeth Udeokereke, İtalyan basınına yaptığı açıklamada kızıyla son olarak ailesiyle geçen haftaki Paskalya Yortusu’nda bir araya geldiğini ve Julia Ituma’nın gayet mutlu olduğunu söyledi. Anne, “Henüz ağlayamadım çünkü hâlâ buna inanmıyorum. Kızımın intihar ettiğine inanmıyorum. O çok güçlüydü. Yaşıtları C Ligi’nde oynarken o 17 yaşında A Ligi’ndeydi. Pencereden atlamak istediğine inanamam” dedi. Gün içinde aile bireyleri, polisle görüşme yaptı. Anne Elizabeth, kızının yaşamını yitirdiği otele de gitti. Ituma’nın cenazesi, otopsinin ardından uluslararası cenaze hizmetlerinin nakil aracıyla konsolosluk görevlilerine teslim edildi.

Eczacıbaşı 80 dakikada işi bitirdi! Avrupa'da Türk finali kesinleştiEczacıbaşı 80 dakikada işi bitirdi! Avrupa’da Türk finali kesinleşti

İtalya’nın Igor Gorgonzola Novara oyuncuları şokta!

Öte yandan takım arkadaşlarının ölümüyle sarsılan Ebrar Karakurt’un da forma giydiği Igor Gorgonzola Novara’da tam manasıyla bir şok yaşanıyor. İtalya basınındaki haberlere göre takımdaki oyuncuların gündeminde spor bulunmuyor. Oyunculara önümüzdeki bir kaç gün antrenman programı yapılmadı. Pazar günü İtalya Ligi çeyrek finalinde oynanacak Igor Novara Chieri karşılaşmasının da ertelenmesi bekleniyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.