İstanbul’da büyük trajedi, İtalyan voleybolcu otelin altıncı katından düşüp öldü

Voleybol dünyası yasta... CEV Şampiyonlar ligi yarı finalinde Eczacıbaşı'na elenen Igor Gorgonzola Novara'da Ebrar Karakurt'un yedeği Julia Ituma İstanbul'da kaldığı otelin 6. katından düşerek yaşamını yitirdi. 18 yaşındaki sporcu, İtalya'da geleceğin yıldızı olarak gösteriliyordu.

Spor 14 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Nijerya asıllı 18 yaşındaki İtalyan Julia Ituma, 1.91 boyuyla ve yeteneğiyle voleybolun yükselen yıldızları arasında gösteriliyordu. Gerek fizik gerekse oyunsal benzerliği nedeniyle ona yeni Paulo Egonu diyorlardı. Küçük yaşlarda hızla gelişim gösteren Ituma, bu sezon başında Igor Gorgonzola Novara’ya transfer edildi. İtalyan takımının Türk sporcusu Ebrar Karakurt’un yedeği olarak takıma dahil edildi.

Eczacıbaşı 80 dakikada işi bitirdi! Avrupa'da Türk finali kesinleştiEczacıbaşı 80 dakikada işi bitirdi! Avrupa’da Türk finali kesinleşti

Igor Gorgonzola Novara, bu sezon başarılı bir sezon geçirdi. CEV Şampiyonlar Ligi’nde son dört takım arasına kalmayı başardı. Finale yükselmek için rakipleri Eczacıbaşı’ydı. İlk maçı İtalya’da 3-2 kazandılar. Ama İstanbul’daki rövanşta Ezcacıbaşı çok üstündü. Maçı 3-0 kazanarak finale yükseldi. İtalyan takımı, maçtan sonra Burhan Felek Salonu’nun yanında bulunan otele gitti. Herkes yenilgiden dolayı üzüntülüydü ama turnuvadan elenmek oyuncaların sabah yaşayacağı şok karşısında solda sıfır kalırdı.

İtalyan voleybolcunun düştüğü yerde polis inceleme yaptı.

Saat 05.31’de 6. kattan bir kişi balkondan düşerek önce otel önünde bulunan tentelere daha sonra yere düştü. Olay yerine polis ve ambulans ekipleri gitti. Gördükleri manzara korkunçtu. 18 yaşındaki Julia Ituma, hayatını kaybetmişti. Takım arkadaşları olayın olduğu yere gittiler. İtalyan takımında forma giyen Ebrar Karakurt’un son derece üzgün ve şoka uğramış  görüntüsü kameralara yansıdı. Bütün takım 18 yaşındaki oyuncunun açıklanamaz ölümünden ötürü şoktaydı aslında.

Julia Ituma, odasına girmeden yaklaşık 1.5 saat koridorda kaldı.

Julia Ituma’nın son görüntüleri ortaya çıktı

Olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Ituma’nın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için otopsiye gönderildi. İtalya Büyükelçiliği olayla bilgi almak için polise başvurdu.

Otel kameralarının görüntülerine göre İspanyol oyuncu Lucia Varela Gomez ile aynı odada kalan Julia Ituma, 22.30’da telefonuyla otelin koridoruna çıktı. 23.50’ye kadar koridorda oyalandıktan sonra odasına döndü.

Oda arkadaşı Gomez, onunla en son saat 01.30 sıralarında konuştuğunu ve sonra uyuduğunu söyledi. Lucia Varela Gomez sabahleyin polisin otel odasını çalmasıyla uyandı. Takım arkadaşının balkondan düştüğünden haberi yoktu.

Kamera görüntülerine göre odaya başka kimse de girmemişti. Polis, diğer takım arkadaşları ve teknik heyetle de konuştu. Kimse Julia Ituma’nın ne yaşadığını bilmiyordu. Igor Gorgonzola Novara takımı ifadelerin tamamlanmasının ardından İstanbul Havalimanı’na gitti. Basın mensuplarına açıklama yapmayan sporcuların büyük üzüntü yaşadıkları görüldü.

İstanbul Havalimanı’na gelen İtalyan takımının oyuncuları çok üzgündü.

Igor Gorgonzola: Sessiz kalacağız

Igor Gorgonzola takımının Instagram hesabından yapılan paylaşımda şunları söyledi: “İtalyan voleybolcu Julia Ituma’nın zamansız ölümünü derin bir acıyla duyuruyoruz. Trajedi günün ilk saatlerinde yaşandı. Türk polisi, olayı araştırıyor. Igor Volley, Julia’nın ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaşıyor ve taziyelerini belirtiyor. Kulüp ve tüm üyeleri, soruşturma sonuçlanıncaya kadar bu konuda sessiz kalacaktır.”

İtalya ve Almanya'da gündem: Irkçılık!İtalya ve Almanya’da gündem: Irkçılık!

İtalya Voleybol Federasyonu Başkanı Giuseppe Manfredi de Ituma’nın ölümü dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı. Manfredi, “Sadece voleybol dünyasını değil, tüm İtalyan sporunu etkileyen bu trajedi hepimizi dehşete düşürdü. Bugün sadece büyük bir yeteneğin kaybına değil, 18 yaşındaki harika bir kızın kaybına ağlıyoruz” dedi. Manfredi, Türkiye Voleybol Federasyonu ve Igor Gorgonzola kulübüyle beraber Julia Ituma’nın ailesine her türlü desteği vermek için yakın temas halinde olduklarını da belirtti.

Julia Ituma, 19 yaş altı İtalya Milli Takımı’yla Avrupa şampiyonu oldu ve en değerli oyuncu ödülünü kazandı.

Julia Ituma kimdir?

Ituma, 8 Ekim 2004’te Milano’da Nijerya kökenli ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Kısa bir süre basketbol oynadıktan sonra annesinin isteğiyle voleybola yöneldi. Geçen yaz Ituma, İtalya Milli Takımı ile 19 yaş altı Avrupa Şampiyonası’nı kazanırken en değerli oyuncu seçildi. 18 yaş altı Milli Takımı ile dünya ikinciliğini kazandı. Bu, başarıları İtalya’nın büyük takımlarından Novara’nın kapılarını açtı. Ebrar Karakurt’un yedeği olarak kadroda tutuldu. En son kaybedilen Eczacıbaşı maçında oynadığı sürede takımına 2 sayı kazandırdı. İddialara göre Novara takımı onu tecrübe kazanması için kiralık olarak göndermek istiyordu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.