İstanbul Teksas’a döndü: Sokak ortasında silahlı çatışma, işyerine el bombalı saldırı

İstanbul Başakşehir'de motosikletli ve kar maskeli iki kişi iki işyerinin önüne el bombası atarak kaçtı. Sultangazi'de ise husumetli iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 32 yaşındaki İnan Sağlam ağır yaralandı.

Gündem 3 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İstanbul Sultangazi’de husumetli iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 32 yaşındaki İnan Sağlam ağır yaralandı.

Olay cumartesi günü saat 19.00 sıralarında Gazi Mahallesi’nde meydana geldi. Aralarında daha önce husumet olan iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüşünce taraflardan biri İnan Sağlam’a tabancayla ateş açmaya başladı.

Bunun üzerine Sağlam’ın yakınları da araçlarından aldıkları pompalı tüfek ve tabancayla karşı tarafa ateş etmeye başladı, çatışma çıktı. Bir süre devam eden çatışma ilk ateş eden tarafın olay yerinden ayrılmasıyla son buldu. Olayda yaralanan tek kişi olan İnan Sağlam yakınlarının yardımıyla hastaneye götürüldü.

El bombası atıp kaçtılar

Başakşehir’de motosikletli ve kar maskeli iki kişi Hint restoranı ile iki işyerinin önüne el bombası atarak kaçtı. Polis şüphelilerle ilgili çalışma başlatırken iş yerlerinin hasar gördüğü saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay 00.40 sıralarında Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi Doğa Parkı Caddesi’nde meydana geldi. Plakası kapatılmış motosikletle gelen kar maskeli iki şüpheli Hint restoranı ile yanında bulunan işyerlerinin önüne el bombası attı. El bombasının patlamasıyla işyerlerinin camları kırıldı.

İhbar üzerine adrese polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen TEM Şube, bomba imha ve olay yeri inceleme ekipleri çevrede önlem alarak inceleme yaptı. İncelemelerde patlamaya neden olan cismin savunma tipi el bombası olduğu belirlendi. Ekipler olaya karışan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Öte yandan şüphelinin el bombasını attığı anlar güvenlik kamerasın yansıdı. Görüntülerde olay yerine gelen şüphelilerden birinin bombayı attıktan sonra kaçması ve bombanın patlama anı yer aldı.

Mercek-15 operasyonu: 750 silah ele geçirildiMercek-15 operasyonu: 750 silah ele geçirildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.