İtalya ve Almanya’da gündem: Irkçılık!

İtalya'da Juventus- Inter, Almanya'da Leipzig- Dortmund maçlarından sonra siyahi oyuncular ırkçıların hedefi oldu.

Spor 8 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Penaltıyı gole çeviren Lukaku daha sonra kırmızı kart gördü.

İtalya, Avrupa’da ırkçılığın en büyük sorun olarak ortaya çıktığı ülkelerden biri. Şu an Türkiye’ye forma giyen voleybolcu Paulo Egonu’ya kadar birçok sporcu İtalya’da yaşadığı ırkçılığı anlatarak şikayette bulundu. Irkçıların son kurbanı ise Inter forması giyen Belçikalı futbolcu Romelu Lukaku oldu. İtalya Kupası yarı finalinde, Juventus 1-0 öndeyken maçın son saniyesinde Inter penaltı kazandı. Topun başına geçen Lukaku, yaptığı vuruşla takımına beraberliği getirdi. Golden sonra Juventus tribünlerinden ırkçı tezahürat yükseldi. Saha içinde çıkan gerginlikte Juventuslu Cuadrado, Interli Handanovic ve Romelu Lukaku kırmızı kart gördü. Cuadrado 3, Lukaku ve Handanovic 1 maç ceza aldı.

Juventus kaçtı, Inter son dakikada yakaladı! Kırmızılar havada uçuştuJuventus kaçtı, Inter son dakikada yakaladı! Kırmızılar havada uçuştu

Tribüne kapatma cezası, ırkçı taraftara ömür boyu men

İtalya Futbol Federasyonu, söz konusunu maçta Lukaku’yu yapılan ırkçı saldırıya de ceza kesti. Juventus’un güney kale arkası tribünü 1 maç kapatıldı. Ayrıca sahaya atılan yabancı maddeler Juventus’a 4 bin euro’ya mal oldu. Lukaku’ya yönelik ırkçı tezahüratı başlatan iki kişi de Juventus tarafından tespit edildi. Zanlılardan biri 18 yaşından küçük çıktı. Yetişkin ırkçının ömür boyu tribünlerden men cezası alacağı belirtildi.

Leipzig savunmacısı Benjamin Henrichs, sosyal medyadan kendisine gelen ırkçı mesajları ifşa etti.

Dortmund taraftarından ırkçı saldırı

Almanya Kupası’nda Leipzig’in 2-0 kazandığı Dortmund maçından sonra da ırkçılık olayı yaşandı. Leipzig’in 26 yaşındaki futbolcusu Benjamin Henrichs, sosyal medyada Borussia Dortmund taraftarlarının ırkçı saldırısına uğradı. Henrichs, “İsteyen herkesin ırkçı düşüncelerini rahatça paylaşabileceği bir toplulukta yaşıyoruz” diyerek olaya tepkisini gösterdi.

Dortmund’a bir darbe de Leipzig’denDortmund’a bir darbe de Leipzig’den

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.