Depremi unuttular, Togg paylaşımı yaptılar: Vatandaşın ‘içme suyu isyanı’ gecikmedi

Adıyaman Belediyesi ve Hatay Valiliği’nden Togg paylaşımı geldi. Paylaşımların birinin arkasına coşkulu bir müzik bile koyuldu. Üç ay önce felaketi yaşayan depremzedeler ise paylaşımlara binlerce twit atıp tepki gösterdi. “İçme suyu yokken derdiniz Togg mu?” tepkisi en yaygını oldu.

Gündem 14 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin ilk elektrikli otomobili Togg,  3 ay önce deprem felaketini yaşayan illerden Hatay Valiliği envanterine alındı. Adıyaman Belediyesi önüne getirilen 06 plakalı bir Togg da vatandaşların incelemesi için sergilendi.

Hatta Anadolu Ajansı, Hatay’da aracın yanına gelen depremzede Kerimcan Biter’in Togg’un direksiyonuna geçtiği bir haberi servis etti.

Keşke Togg bu kadar geç kalmasaydı…Keşke Togg bu kadar geç kalmasaydı…

Haberde depremde annesini, babasını, kız kardeşini kaybeden ve konteynerde kalan Biter’in şu sözlerine yer verildi:

“Togg’un Hatay Valiliği’ne geldiğini öğrendim. Burada aracı incelerken durumumu anlattığımda Valilik tarafından aracı kullanmam teklifinde bulunuldu. Ardından da aracı bir süre kullandım. Togg’u çok beğendim. Aracın kliması ve yol tutuşu güzel. Tam elektronik ve dijital bir araç. Bana bu aracı kullanma imkanını sağlayan Hatay Valiliği’ne teşekkür ediyorum.”

Adıyaman Belediyesi de resmi Twitter hesabından coşkulu bir müzikle “Yerli ve milli gururumuz TOGG Adıyamanımıza çok yakıştı” paylaşımı yaptı.

Her iki sosyal medya paylaşımının altına da tepki yağdı. Depremzedeler özellikle içme suyu sıkıntısı yaşanırken yapılan paylaşımlara ateş püskürdü.

İki paylaşımı da, altındaki yorumları da haberimize ekliyoruz. Yorum sizin.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.