Telekom liderliği son haftaya bıraktı, düşme hattında son saniyeler nefes kesti

Basketbol Süper Ligi’nde Anadolu Efes’e konuk olan lider Türk Telekom, sahadan 102-87 mağlup ayrıldı. Darüşşafaka’ya konuk olan takipteki Fenerbahçe ise 79-73 kazandı. Küme düşme bölgesinde Beşiktaş ve Gaziantep Basket ile son anlarda verdikleri sayılarla maçlarını kaybetti.

Spor 14 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Efes,Telekom'a liderlik yolunda çelme taktı.

Türk Telekom, dün akşam oynanan maç öncesinde 29 senelik hasreti dindirmek istiyordu. En son 1993-94 sezonunda o zamanki ismiyle PTT olarak Ercüment Sunter yönetiminde normal sezonu lider bitiren ekip, Türk Telekom adıyla bir ilke imza atmanın peşindeydi.

Ancak maça iyi başlayan taraf Anadolu Efes oldu. İlk çeyreği 26-19 önde kapatan lacivert-beyazlılar savunmanın dozunu düşürmediler ve devreyi 45-37 önde kapadılar. Üçüncü çeyreğe fırtına gibi dönen Anadolu Efes, 34-13’lük çeyrek skoru yakaladı ve son periyoda 79-50 önde girdi. Son çeyrekte devasa fark kapanmadı ve maç 102-87 sonuçlandı. Anadolu Efes’te Ante Zizic 22, Vasilije Micic 20, Will Clyburn 18, Rodrigue Beaubois 15, Elijah Bryant 13 ve Shane Larkin 11 sayı üretti. Türk Telekom’da ise Michael Eric, Jerian Grant ve Tony Taylor’ın 15’er sayısı farklı mağlubiyeti önleyemedi.

Telekom'da Ankara havası çalıyor! Erdem Can başarının sırrını 10Haber'e anlatıyorTelekom’da Ankara havası çalıyor! Erdem Can başarının sırrını 10Haber’e anlatıyor

Telekom, ligdeki beşinci yenilgisini alırken Anadolu Efes, 20. galibiyetini elde etti. Telekom şayet son hafta maçında sahasında Aliağa Petkim’i yenerse normal sezonu lider bitirecek. Maçın ardından konuşan Anadolu Efes koçu Ergin Ataman, yerli oyuncuların katkısını yetersiz bulduğunu belirterek şöyle konuştu: “Maalesef yerli oyuncularımızın verimsiz oynadığı bir maç daha oldu. Soyunma odasında konuşuyoruz ama bir şey değişmiyor. A Milli Takım antrenörü olarak bu durum beni üzüyor.”

Fenerbahçe umudunu korudu

Darüşşafaka’ya konuk olan Fenerbahçe, üç maçı eksik şekilde haftaya başladı. Sarı-lacivertliler, Türk Telekom’un yenilgisinin ardından liderlik iddiasını sürdürmek için mutlaka kazanmak zorundaydı. Hücumda iyi bir başlangıç yapan ekip ilk yarıyı 43-35 önde kapadı. Daçka ikinci yarıya daha iyi çıktı. Üçüncü çeyrek 59-57 bitmiş fark 2’ye inmişti. Ancak Fenerbahçe son çeyrekte vidaları tekrar sıktı ve sahadan 79-73 galip ayrılarak 27. maçında 22. kez kazandı. Fenerbahçe’de Nigel Hayes 16, Dyshawn Pierre 14, Tonye Jekiri ve Şehmuz Hazer 12’şer sayı attı. Play-off mücadelesi veren Daçka’da ise Doğuş Özdemiroğlu 20 sayıyla en skorer isim olurken, Wayne McCullough 13, Gabriel Olaseni ve Ercan Osmani 12’şer sayı kaydetti.

Galatasaray yeni koçla play-off potasında

Hafta içi Andreas Pistiolis ile yolları ayırıp Karadağlı Zvezdan Mitrovic’le gelecek sezonun sonuna kadar sözleşme imzalayan Galatasaray, yeni koçuyla çıktığı ilk maçta Merkezefendi Belediyesi’ni 78-53 mağlup etti. Galatasaray’da Dusan Ristic 17, Darron Russell 16, Sadık Emir Kabaca 13 sayı kaydetti. Galatasaray böylece 13. galibiyetini aldı ve haftayı 8. sırada kapadı.

Mitrovic, takımının başındaki ilk maçta galibiyetle tanıştı.

Beşiktaş ve Gaziantep Basketbol son anda yıkıldı

Düşme hattını yakından ilgilendiren maçlar birbirinden heyecanlı geçti. Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş’ı ağırladığı maçı 86-83 kazandı. Son çeyreğine 72-72 girilen mücadelede 10 dakikalık kısım büyük mücadeleye sahne oldu. Maçın sonunda galip gelen taraf play-off iddiası bulunan Bahçeşehir oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde en iyi genç Sadık Emir Kabaca!Şampiyonlar Ligi’nde en iyi genç Sadık Emir Kabaca!

Kümede kalma mücadelesi veren bir diğer takım Gaziantep Basketbol, İzmir’de Aliağa Petkim’e konuk oldu. Petkim, maçı son saniye basketiyle kazanırken belki de bu baskete en çok sevinen Beşiktaş’tı. Antep ve Beşiktaş haftayı 9’ar galibiyetle kaparken averajla önde olan Beşiktaş, 14. sıradaki yerini korudu.

Sezonun son haftasında Beşiktaş Büyükçekmece’yi, Gaziantep ise Darüşşafaka’yı ağırlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.