Erkekler Kupa Voley’de finalin adı Halkbank-Arkas

Erkekler Kupa Voley yarı final maçları Bursa'da oynandı. Ziraat Bankası'nı 3-2 yenen Arkas ve Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup eden Halkbank adını finale yazdıran ekipler oldu.

Spor 27 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Kupa Voley'de iki finalist Halkbank ve Arkas Spor oldu.

Erkeklerde Kupa Voley heyecanı dün oynanan yarı final maçlarıyla yaşandı. Günün ilk karşılaşması 14.00’te Ziraat Bankası ve Arkas arasında oynandı. Ankara ekibi ve İzmir ekibi kozlarını turnuvanın oynandığı Bursa’da paylaştılar. Geçen hafta içinde Şampiyonlar Ligi’ne yarı finalde veda eden Ankara takımı Ziraat burada yaşadığı hayal kırıklığını Türkiye Kupası’na uzanarak telafi etmek istiyordu.

Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Çekişmeli geçen ilk iki sette 25-23 ve 32-30’la rakibine üstünlük kuran Ziraat 2-0 öne geçti. Arkas bu iki setin ardından psikolojik olarak çökmedi ve reaksiyon verdi. Üçüncü set 23-25 Arkas lehine sonuçlandı. İzmir ekibi dördüncü sette de 20-25’lik üstünlük kurarak rakibine karşı durumu 2-2’ye getirip maçı karar setine taşımayı başardı. Bu bölüme de İzmir ekibi olağanüstü girdi. Set 5-0 başladı. Daha sonra Ziraat molası geldi. Mola ardından toparlanan ekip 6-5 öne geçti. Ancak Arkas pes etmedi ve geri dönüşe yanıt vererek seti 11-15 kazanmayı başardı. Bu sonuçla yaklaşık 2 saat 40 dakika süren olağanüstü mücadeleyi 3-2 kazanan İzmir takımı ilk finalist oldu.

Fenerbahçe: Siyasetin karışmadığı dallardaki başarımız ortadaFenerbahçe: Siyasetin karışmadığı dallardaki başarımız ortada

Kupanın ikinci finalistini belirleyecek mücadele Halkbank ve Fenerbahçe arasında oynandı. Karşılaşmanın ilk iki setini Halkbank son derece baskın bir oyunla geçti. Ankara ekibi Nimir ve Ngapeth’li kadrosuyla rakibine 25-12 ve 25-16’lık setlerle üstünlük sağladı. Fenerbahçe üçüncü sette reaksiyon verdi. Skor 25-20’lik setle 2-1’e geldi. Ancak Halkbank toparlandı ve dördüncü seti 26-24 alarak maçı 3-1 kazandı. Halkbank geçen hafta sonu ligde aldığı mağlubiyetin rövanşını da böylelikle aldı.

Kupanın final maçı Arkas Spor ve Halkbank arasında oynanacak. Maç bu akşam 17.00’de yine Bursa’da. Halkbank kupayı daha önce sekiz, Arkas üç kez kazanmıştı.

Sporda salı günü mesaisi... Voleybola yeni İtalyan, Gabigol'e doping cezasıSporda salı günü mesaisi… Voleybola yeni İtalyan, Gabigol’e doping cezası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.