İspanya’da şampiyon Barcelona!

Barcelona, Espanyol’u 4-2 mağlup etti ve şampiyon oldu. Katalanlar, ligin bitimine dört hafta kala mutlu sona ulaştı.

Spor 15 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
LaLiga'da şampiyon Barcelona!

LaLiga’da şampiyonluk için son bir adım atması gereken Barcelona, Espanyol deplasmanına çıktı. Katalan derbisine fırtına gibi başlayan Barça, 11. dakikada Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski’nin golüyle 1-0 öne geçti. Dakikalar 20’yi gösterdiğinde sol bek Alejandro Balde farkı 2’ye çıkardı.

40. dakikada Lewandowski, kendisinin 2 takımının 3. golünü attı ve adeta kupanın bir kulbundan tuttu. İkinci yarıya da hızlı başlayan Barcelona, 53. dakikada Jules Kounde farkı 4’e çıkardı. Bu dakikadan sonra maçı adeta rölantiye alan Barça, 73’te Javi Puado’nun golüne engel olamadı. Joselu 90+2’de skoru 4-2 yaptı ancak bu gol sadece tabelayı değiştirdi. 3 puanı hanesine yazdıran Barcelona, LaLiga’da şampiyonluğunu ilan etti.

Bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Blaugrana, LaLiga tarihinde 27. şampiyonluğunu elde etti. Katalanlar, 2019’dan sonra ilk kez şampiyon olma başarısı gösterdi. Ayrıca Barcelona, Lionel Messi kulüpten ayrıldıktan sonra ilk kez lig şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Maç sonunda saha ortasında şampiyonluğu kutlayan Barça’ya karşı Espanyol taraftarı sahaya indi. Barcelona oyuncuları bunun üzerine soyunma odalarına kaçmak durumunda kaldı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.