TİP dört vekille seçime girdi dört vekille çıktı

Seçim sürecinin iddialı partilerinden biriydi TİP. Türkiye genelinde yüzde 1.55 oranında oy aldı. Kesin olmayan sonuçlara göre TİP dört vekil çıkarabiliyor. Hatay'dan Gezi Davası tutuklusu Avukat Can Atalay, İstanbul'dan Erkan Baş, Sera Kadıgil ve Ahmet Şık meclise giren vekiller.

Siyaset 15 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) 1965 genel seçimlerinde 54 ilde toplam 276 bin 101 oyla yüzde 2,97 oy oranına ulaşarak meclise 15 milletvekili sokmuştu. TİP 2023 seçimlerinde hep bu başarının üzerine çıkmak istiyordu. Dört milletvekili ile parlamentoda temsil edilen TİP, kesinleşmemiş sonuçlara göre (saat 01.45 göre) 802 bin oy alıp 1.55 oy oranıyla şimdilik dört  vekili meclise gönderiyor.

Hatay, Muğla, Antalya ve İstanbul

TİP en yüksek oy oranını yüzde 8. 56 ile Hatay’dan aldı. Gezi Davası tutuklusu Avukat Can Atalay’ın Hatay’dan TİP listesinden meclise vekil olarak gitmesi de kesinleşti. TİP’in güçlü olduğu bir başka kent ise Muğla. Burada da yüzde 5. 53 oranında oy aldı. Ama buradan henüz vekil çıkarmış değil. Antalya’da ise yüzde 4.57 oranında oy aldı. Hatay dışında vekil çıkardığı yer ise İstanbul oldu. İstanbul’da yüzde 3.05 oy alan TİP’in, üç önemli ismi TİP Genel Başkanı Erkan Baş, parti sözcüsü Sera Kadıgil’in ve Ahmet Şık’ın meclise girmesi kesinleşti.

Silivri'den meclise: Can Atalay artık milletvekiliSilivri’den meclise: Can Atalay artık milletvekili

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.