Hakan Çalhanoğlu ve arkadaşları İstanbul biletini aldı

Şampiyonlar Ligi'nde milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun forma giydiği Inter ezeli rakibi Milan'ı iki maçta da devirirek İstanbul'da yapılacak finale yükseldi.

Spor 17 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Inter, İstanbul biletini alan ilk takım oldu.

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Inter, 2-0’ın rövanşında Milan’ı ağırladı. Milan, dezavantajı tersine çevirmek için maça hızlı başladı ve üst üste şut denemelerden yararlanamadı. İlk yarı boyunca net fırsat yaratamayan Inter, iki takımın toplamda 1 şutunun kaleyi bulduğu devrede skoru tutmayı başardı ve soyunma odasına 0-0 girildi.

İkinci yarının ilk bölümünde yine ev sahibi Inter’in istediği gibi orta saha mücadelesi vardı. 74. dakikada Lautaro Martinez sahneye çıktı ve Inter’i öne geçirdi. Bu gol hem maçın hem turun sonucunu belirledi. Hakan’lı Inter İstanbul biletini 1-0’lık sonuçla aldı.

Carlos Tevez’den İngilizce itirafı: Savaş yüzünden...Carlos Tevez’den İngilizce itirafı: Savaş yüzünden…

Inter, 13 sene sonra Şampiyonlar Ligi finaline yükseldi. Hakan Çalhanoğlu, Şampiyonlar Ligi’nde final aşamasına yükselen beşinci milli oyuncu oldu (Yıldıray Baştürk, Hamit Altıntop, Nuri Şahin, Arda Turan). Hakan, Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ilk milli oyuncu olmak için İstanbul’da olacak. Öte yandan maçın 1-0 sonuçlanmasıyla beraber bu sezon Inter’e karşı 4. maçını oynayan Milan, bu maçların hiçbirinde rakip fileleri sarsamadı. Milan, ezeli rakibine karşı ilk kez böyle olumsuz bir seriye imza attı.

Inter’in finaldeki rakibi bu akşam oynanacak Manchester City-Real Madrid maçının ardından belli olacak. Maç saat 22.00’de başlayacak.

 

‘Tango’ya devam…‘Tango’ya devam…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.