Hamile Osaka’yı sinirlendirdiler: Benim yerime onlar için endişelenin!

25 yaşındaki Japon tenisçi Naomi Osaka, ocak ayında hamile olduğunu duyurdu ve spora ara verdi. Osaka, kariyeriyle ilgili yapılan yorumlara sert yanıt verdi.

Spor 17 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Osaka'dan hamileliğine yorum yapanlara sert yanıt verdi.

Naomi Osaka, kadın tenisinin son yıllarda en göz önünde figürlerinden biri. 21 yaşında dünya sıralamasında zirveye çıkan Osaka, kariyerinde 4 grand slam zaferi bulunduruyor. Naomi, bunca başarıya ulaşırken yaşadığı mental sağlık sorunlarıyla pek çok kez gündeme geldi.

Asyalı insanlara yapılan ayrımcılıklar konusunda aktivist eylemleri ve farkındalık yaratma çabalarıyla bilinen Osaka, sporcularda mental sağlığın önemine sık sık dikkat çekti. Osaka, terapi gördüğünü, köpeği ve sakinleştirici müzikle sağlıklı kalabildiğini açıklamıştı.

Emma Raducanu Fransa Açık ve Wimbledon'da olmayacakEmma Raducanu Fransa Açık ve Wimbledon’da olmayacak

Osaka son olarak hamileliği üzerinden eleştirilere maruz kaldı. Osaka ocak ayında “Hayatın çok kısa olduğunu anladım, hiçbir anı hafife almamaya karar verdim, her gün yeni bir macera ve hepsine şükretmek lazım. Gelecekte beni birçok şeyin beklediğini biliyorum, hedeflerimden biri de çocuğumun tenis oynadığımı izlemesi ve ‘Bu benim annem’” diyebilmesi diyerek hamile olduğunu duyurmuştu.

Son dönemde kendisini eleştirenler yine spora verdiği önemi sorgulamaya başladı. Japon sporcu, cinsiyetçi yorumlara sosyal medyadan yanıt verdi. Osaka attığı tweette şunları yazdı: “İnsanlar birdenbire kariyerimi önemsemeye başladılar. Daha az başarılı olup çocuğu olan erkek sporcular var, benim yerime onlar için endişe edin. Duyarlılığınız için teşekkür ederim ancak bunu ihtiyacı olanlara yönlendirmek istedim.” dedi. Osaka bir sonraki tweetinde erkek sporcuları hedef göstermediğini açıklayarak tweetinin cinsiyetçi çerçeveye indirgememesi gerektiğini söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.