Emma Raducanu Fransa Açık ve Wimbledon’da olmayacak

Britanyalı tenisçi Emma Raducanu üç ayrı sakatlığını atlatmak için geçireceği bir dizi ameliyat sebebiyle teniste yaz sezonunu kaçıracak.

Spor 5 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Genç yetenek Emma Raducanu, ameliyat oldu.

20 yaşındaki Raducanu, kişisel sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada elinden ameliyat olduğunu açıkladı. Raducanu kemiğinde yaşadığı bir problem için ameliyat olduğunu bildirdi. Genç tenisçi iki elindeki ve ayak bileğindeki sakatlıklar için uzun bir tedavi süreci geçireceğini belirtti.

Raducanu’nun açıklamalarında şu sözler yer aldı: “Her iki elimin kemiğinde tekrar eden bir sakatlığım olduğundan son 10 ayın sıkıntılı geçtiğini söylememde bir sakınca yok. Tüm sene boyunca acıya katlanarak oynamama, geçtiğimiz sezon sonunda idmanlardan feragat etmeme, antrenmanlarımı erteleyip geçen sezonun sonunu iyileşmek için kısa kesmeme rağmen bunlar yeterli olmadı. Her iki elimdeki sorunları gidermek adına minör operasyonlar geçirdim. Önümüzdeki birkaç ay kortlardan uzak olacağımı üzülerek belirtmek isterim. Bu süreçte ayak bileğimdeki sorun için de ufak bir operasyon geçireceğim.”

Forbes’un listesi açıklandı! İşte dünyanın en çok kazanan 10 sporcusuForbes’un listesi açıklandı! İşte dünyanın en çok kazanan 10 sporcusu

20 yaşındaki Raducanu, 2021 Amerika Açık’ta zafere ulaşmış ve 2004 Maria Sharapova’dan beri en genç grand slam şampiyonu olarak tarihe geçmişti. Son olarak Stuttgart’ta Jelena Ostapenko’ya 59 dakikada 6-1 ve 6-2’lik setlerle boyun eğen Raducanu’nun Madrid, Roma ve Fransa Açık’ta oynaması bekleniyordu. Ancak genç tenisçi yaz sezonunu kaçıracağını belirterek, “Yaz sezonunu kaçıracak olmak canımı yakıyor, çektiğim acılara rağmen oynamaya çalıştım ve bu süreçte gerçekleri bilmeden beni destekleyen tüm hayranlarıma teşekkür ederim. Sizi tekrar göreceğim günler için sabırsızlanıyorum” dedi.

Serena Williams ikinci kez anne oluyorSerena Williams ikinci kez anne oluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.