Eski dünya bir numarasına dolandırıcılıktan hapis cezası

Kadınlar eski dünya bir numarası tenisçi Arantxa Sanchez Vicario dolandırıcılık suçuyla ertelemeli iki sene hapis cezası aldı.

Spor 19 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Arantxa Sanchez Vicario'ya hapis cezası.

Kadınlar eski dünya 1 numarası Arantxa Sanchez Vicario ve eski eşi Josep Santacana hapis cezası aldı. İkili bu cezaya Lüksemburg Bankası’na borçlarını ödememek için varlıklarını sakladıkları gerekçesiyle çarptırıldı.

Vicario ertelemeli iki sene, eski eşi ise üç sene üç ay ceza aldı. İkilinin 6.6 milyon euro da tazminat ödemesine karar verildi.

Ons Jabeur'den Avustralya Açık'a veda! 16 yaşındaki sürprizOns Jabeur’den Avustralya Açık’a veda! 16 yaşındaki sürpriz

Eski eşini suçladı

Sanchez Vicario duruşma sürecinde eski eşini suçlayıp onun kendisinin farkında olmadığı varlıkları sakladığını söyledi. Mahkeme ise hüküm verirken Sanchez Vicario’nun operasyon yürütecek mali bilgiye sahip olmamasına rağmen Lüksemburg Bankası’na olan borcunun “tam farkındalığı”na ve varlıklarıyla ne yapıldığına dair “tam bilgiye sahip olduğunu” söyledi.

Dava eski İspanyol tenis sporcusunun 2009 yılında Yüksek Mahkeme tarafından söylediği gibi Andorra’da değil İspanya’da ikamet ettiği 1989-2003 yılları arasında vergi kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 5,2 milyon avro (4,5 milyon sterlin) ceza ödemesine karar verilmesine dayanıyor. İspanyol devleti parayı Lüksemburg Bankası aracılığıyla tahsil etti, ancak banka daha sonra 2019’da boşanan çifti borcu geri ödememek ve mal varlıklarını gizlemekle suçladı.

52 yaşındaki Sanchez Vicario 1985-2002 arasındaki kariyeri boyunca dört Grand Slam tekler şampiyonluğu ve 10 çiftler şampiyonluğu kazandı ve dünya bir numarasına ulaşan ilk İspanyol oyuncu oldu.

Swiatek ve Alcaraz'dan iyi başlangıçSwiatek ve Alcaraz’dan iyi başlangıç

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.