Formula 1 su altında kaldı! Imola GP iptal

İtalya’nın Emilia Romagna bölgesinde meydana gelen sel felaketi, Imola GP’sinin iptal edilmesine yol açtı. Formula 1 yönetimi bölgedeki felaketin yarış yapılmasına uygun şartları engellediği gerekçesiyle bu kararı aldı.

Spor 18 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
İtalya'daki sel Imola GP'sinin iptaline sebep oldu.

Formula 1’de sezonun 6. yarışı bu hafta sonu İtalya’nın efsanevi pistlerinden Uluslararası Enzo ve Dino Ferrari Pisti’nde koşulacaktı. Takımların ekipmanlarının ve sporcuların yerini aldıkları ve yarış hafta sonunu beklemeye başladıkları günlerde bölgede büyük bir sel felaketi baş gösterdi.

Rus Mazepin pistten önce mahkemeye çıkmak zorunda!Rus Mazepin pistten önce mahkemeye çıkmak zorunda!

Tüm Emilia Romagna bölgesini etkisi altına alan yağış, aynı isme sahip yarışın da iptalini beraberinde getirdi. Salı günü başlayan yağış, bir düzineden fazla nehrin taşmasına ve hafta sonu için toprak kayması, sel gibi kırmızı alarmların verilmesine neden oldu. Bölgeden tahliye edilen insanlar için bağış kampanyaları başlatıldı. Dün sabah itibarıyla İtalya Hükümeti, yarışın ertelenme talebini açıkça dile getirdi. Birkaç saat sonra Formula 1 yönetimi yarış iptalini duyurdu.

Yönetimden yapılan açıklamada, “Formula 1, FIA başkanı, ilgili bakanlar dahil yetkili makamlar, İtalya Otomobil Kulübü başkanı, Emilia Romagna bölgesi başkanı, şehrin belediye başkanı ve organizatörler arasında yapılan görüşmelerin ardından, Imola’daki yarış hafta sonuna devam etmeme kararı alınmıştır. Bu zor zamanda yerel makamlar ve acil durum hizmetleri üzerinde daha fazla baskı oluşturmak doğru olmaz” denildi.

F1’in İtalyan CEO’su Stefano Domenicali ise şunları söyledi: “Büyüdüğüm bölge olan Emilia Romagna’nın başına gelenleri görmek büyük bir trajedi. Düşüncelerim ve dualarım sel mağdurları, etkilenen aileler ve topluluklarla birlikte.”

Rus Mazepin pistten önce mahkemeye çıkmak zorunda!Rus Mazepin pistten önce mahkemeye çıkmak zorunda!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.