Cesetle selfie çekti, ifadesinde ‘uyuyor sandım’ dedi

Zonguldak'ta evinde ölü bulunan Filiz K.'ya ilişkin soruşturmada M.C.Y. isimli erkeğin, kadının cesediyle fotoğraf çektiği saptandı. M.C.Y. ifadesinde "Uyuduğunu zannettim" diyerek kendini savundu.

Gündem 19 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Zonguldak’ta yaşayan 53 yaşındaki Filiz K.’dan arkadaşları haber alamayınca durumu polis ekiplerine bildirdi. Ekipler de kadına ulaşamayınca 14 Mayıs’ta Alaplı Konak İş Merkezi’nde Filiz K.’nın ev olarak kullandığı daireye girdi. Ekipler girdikleri dairede kadının cansız bedeniyle karşılaştı.

Alaplı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bu sır ölümü araştırmak için binanın güvenlik kamerasını da inceledi. Kamera kayıtlarında Filiz K.’nın asansöre M.C.Y. ile birlikte bindiği görüldü. Bunun üzerine M.C.Y. sorguya alındı ve olaydan önce eve birlikte geldiklerini sabaha kadar alkol aldıklarını ve uyuyakaldıklarını söyledi. Ancak bu noktada hayrete düşüren bir detay açığa çıktı. M.C.Y., kadının cesediyle birlikte çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşmıştı. M.C.Y.’nin bu duruma yanıtı ise “Filiz K.’nın uyuduğunu zannettim” oldu. Bu fotoğrafın ardından evden ayrıldığını söyleyen M.C.Y.’nin cezai ehliyetinin yeterli olmadığı ortaya çıktı. Ailesi geçen ay M.C.Y. için vasi atamıştı.

Filiz K.’nin yapılan otopsisinde kalp kriziyle öldüğü tespit edildi. Bunun ardından M.C.Y. sorgusundan sonra serbest bırakıldı.

Gaziantep’te Dilek Özdemir, boşanma aşamasında olduğu Nazım Özdemir tarafından evinin önünde öldürüldü.

Önceki gün ise Gaziantep’te kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Dilek Özdemir, eşi Nazım Özdemir ile ayrılma kararı almıştı, boşanma aşamasındaydı. Ancak Nazım Özdemir, Dilek Özdemir’in evinin önüne geldi ve burada kadınla kavga etmeye başladı. Nazım Özdemir, kadının evinin kapısına pompalı tüfekle gelmişti ve bununla Dilek Özdemir’i katletti. Kadın evinin önünde yere yığılırken, onu vuran erkek ise kaçtı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde kadının yaşamını yitirdiği belirlendi. Kaçan Nazım Özdemir ise polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı.

Adana'da ailesine saldırdı: 2 ölü, 2 ağır yaralıAdana’da ailesine saldırdı: 2 ölü, 2 ağır yaralı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.