İtalya’da yüzyılın afeti: Emilia Romagna’da felaket durumu ilan edilecek

İtalya'da hafta başından beri devam eden yoğun yağışlar nedeniyle 9 kişi yaşamını yitirdi, 20 binden fazla kişi de yerinden oldu. Çevre ve Enerji Güvenliği Bakanı yağışların olduğu bölgede felaket hali ilan edileceğini söyledi. Bunun, İtalya'nın son yüzyılda yaşadığı en büyük afet olduğu söyleniyor.

Çevre 19 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Sivil Savunma, selden etkilenen bölgenin çok geniş olduğunu ve kurtarma ekipleri için de riskler barındırdığını belirtti. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

İtalya’nın orta ve kuzey kesimindeki Emilia Romagna bölgesinde yoğun yağışların ardından meydana gelen sel felaketi nedeniyle sağ koalisyon hükümetinin, ‘felaket durumu’ ilan edeceği bildirildi. Bölgede hafta başından beri etkili olan sağanaklar sonucu ‘son yüzyılın en feci afeti’ olarak nitelendirilen sel felaketlerinde yerinden olan kişi sayısı 20 bini geçti ve 9 kişi yaşamını yitirdi.

Çevre ve Enerji Güvenliği Bakanlığı Gilberto Pichetto, bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, selden ciddi şekilde etkilenen Emilia Romagna bölgesinde felaket durumu ilan edeceklerini söyledi. Emilia Romagna Bölgesel Yönetim Başkanı Stefano Bonaccini de 36 saatte 6 aylık yağmur miktarı düştüğünde yapacak çok az şey olduğunu belirterek bölgedeki zararın birkaç milyar euro olduğunu kaydetti.

Sel dolayısıyla bölgedeki 23 nehrin taştığı, 280 noktada toprak kayması yaşandığı, 400 kadar yolun ulaşıma kapandığı ve 50 bin kişinin elektriksiz kaldığı kaydediliyor.

Formula 1 su altında kaldı! Imola GP iptalFormula 1 su altında kaldı! Imola GP iptal

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.