Türk takımlarını elediler, Avrupa’da finale çıktılar

Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'yi eleyen Sevilla ile Roma, Konferans Ligi'nde ise Sivasspor'u kupa dışında bırakan Fiorentina ve West Ham United finale yükseldi.

Spor 19 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin elinde kaçırdığı Sevilla, Manchester United ve Juventus'u eledi.

Avrupa ve Konferans Ligi’nde yarı final heyecanı dün yaşandı. Avrupa Ligi’ni en çok alan takım İspanya’nın Sevilla takımı İtalya devi Juventus’u 1-1’in rövanşında konuk etti. Karşılaşmada iki takım harika bir futbol sergiledi ve gol pozisydnlarına girdi. Ama gerek Sevilla kalecisi Yassine Bounou gerekse Wojciech Szczesny harika kurtarışlar yapınca ilk yarı 0-0 sona erdi.

Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında  'Bu işin peşini bırakmam' dediFenerbahçe, Trabzonspor karşısında  ‘Bu işin peşini bırakmam’ dedi

İkinci yarıda öne geçen Juventus oldu. 65’te Dusan Vlahovic, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Bounou’yu geçmeyi başardı. Juventus golün sevincini yaşayamadan 71’te Suso ceza alanı dışından harika bir vuruşla maça beraberlik geldi. Karşılaşma 1-1 bitti ve uzatma bölümüne geçildi. 95’te soldan ortalanan topa Lamela harika bir kafa vurarak Sevilla’yı 2-1 öne geçirdi. Ev sahibi ekipte Marcos Acuna 115’te kırmızı kart görünce iyice geriye çekildi. Juventus’un çabası sonuç vermedi. Son 16 turunda Fenerbahçe’yi eleyen ve Avrupa Ligi’ni en çok kazanan takım olan Sevilla bir kez daha finale yükseldi.

Roma maç boyu hücumu hiç düşünmedi ama finale yükselmeyi başardı.

Mourinho otobüsü çekti, finale yükseldi

Yarı finalin diğer ayağında Jose Mourinho’nun çalıştırdığı milli futbolcu Zeki Çelik’in forma giydiği Roma, 1-0 kazandığı maçın rövanşında Leverkusen’e konuk oldu. Maç boyu defans yapan, rakip kaleye isabetsiz bir şut atan İtalyan ekibi adeta otobüsü çekti. Leverkusen 23 şutta 6 kez kaleyi buldu ancak gol çıkaramadı. 0-0 biten maçta Zeki Çelik 78 dakika sahada kaldı. Roma, 6 kupayla Avrupa Ligi tarihinin en başarılı takımı Sevilla ile 31 Mayıs’ta Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Puşkaş Arena’da final maçına çıkacak.

Son saniye golünden sonra Fiorentina futbolcuları büyük sevinç yaşadı.

Fiorentina son saniyede finalde

Konferans Ligi yarı finalinde Trabzonspor’u kupa dışına iten Basel, Sivasspor’u eleyen Fiorentina’yı konuk etti. İlk maçı 2-1 maça avantajlı çıktı. St. Jakob-Park Stadı’nda ağırladı. İspanyol hakem Jose Maria Sanchez’in yönettiği karşılaşmada, Fiorentina 35’te Nicolas Gonzalez ile öne geçti.55. dakikada Muhammed Zeki Emduni’nin sayısıyla yanıt verdi. 72’de Fioretina’da yine sahneye Nicolas Gonzalez çıktı. Skoru 2-1’e getirdi. İki takımın çabaları 90 dakikada başka gol getirmeyince karşılaşma uzatmaya gitti. Uzatma bölümünde tribünlerde bir taraftar rahatsızlık getirince oyun durdu ve karşılaşmaya 9 dakika eklendi. 120+9’da Fiorentina’da Antonin Barak topu ağlara yollamayı başardı. 3-1’lik skor Fiorentina’yı finale götürdü.


Olaylı maçta gülen West Ham United

Yarı finalin diğer ayağında Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar, West Ham United’ı AFAS Stadı’nda ağırladı. 2-1’in rövanşında West Ham United kalesini gole kapatmayı başardı. 90+4’te Pablo Fornals’ın bireysel çabasıyla topu ağlara gönderdi ve West Ham ikinci maçı da 1-0 kazanmayı başardı. Maçın bitmesinin ardından Bir grup AZ Alkmaar taraftarı, West Ham United oyuncuları taraftarlara saldırdı. Futbolculara ceza verilip verilmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak. Fiorentina ile West Ham United 7 Haziran’da Çekya’nın başkenti Prag’daki Eden Arena’da Konferans Kupası’nı almak için karşılaşacak.

Yanlış zaman yanlış maçYanlış zaman yanlış maç

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.