Kraliçe 2. Elizabeth’in cenazesi için 204 milyon dolar harcanmış

Britanya'da önce Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesi, sonra Kral 3. Charles'ın taç giyme töreni derken devlet kasasından yapılan harcamalar tepki topluyor. Maliye Bakanlığı, Kraliçe II. Elizabeth'in cenaze töreni için 204 milyon sterlin harcandığını duyurdu.

Dünya 20 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Kraliçe II. Elizabeth'in cenaze töreni 19 Eylül 2022'de yapılmıştı.

8 Eylül 2022’de 96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesi için devlet bütçesinden harcanan tutar belli oldu.

İngiltere Maliye Bakanlığı, toplam 204 milyon dolar harcandığını açıklarken, sadece ulusal güvenlik ve polis önlemleri için İçişleri Bakanlığı’nın 73.7 milyon sterlin harcadığını duyurdu.

Kraliçe II. Elizabeth için 10 gün ulusal yas ilan edildikten sonra 19 Eylül’de devlet cenaze töreni düzenlenmişti. Kraliçe’nin naaşını görebilmek için 250 bin kişi kuyruğa girmişti.

Monarşi protestolarına da sahne olan İngiltere Kralı 3. Charles’ın taç giyme töreni için de devlet kasasında 250 milyon sterlin harcanmıştı.

Kral ve Kraliçe'ye Godiva ikramıKral ve Kraliçe’ye Godiva ikramı

Kral Charles'ın taç giyme töreninden: Monarşi karşıtları 'Benim kralım değil' dedi, 20 milyon Britanyalı töreni izlediKral Charles’ın taç giyme töreninden: Monarşi karşıtları ‘Benim kralım değil’ dedi, 20 milyon Britanyalı töreni izledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.