Martin Scorsese bir kez daha Cannes’da

Cannes'ın gediklilerinden Martin Scorsese'nın son filmi ‘Killers of the Flower Moon’ bugün festivalde prömiyerini yapacak. Martin Scorsese'nin en uzun filmlerinden biri olan yapımın başrollerinde Robert de Niro ve Leonardo DiCaprio yer alıyor.

Kültür Sanat 20 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Filmin başrolünde Robert de Niro ve Leonardo DiCaprio yer alıyor.

76. Cannes Film Festivali’nde bugün Grand Theatre Lumiere’de gösterilecek olan ‘Killers of the Flower Moon’da Martin Scorsese FBI’ın ilk dosya konularından birine el atıyor. Gerçek bir hikayeye dayanan filmde Amerikan yerlilerinin topraklarında petrol bulunmasının ardından meydana gelen bir dizi cinayeti araştıran dedektiflerin hikayesini izleyeceğiz.

Merakla beklenen filmin Cannes’daki prömiyeri öncesinde ilk fragmanı da yayınlandı. Sinema tarihine büyük izler bırakan Scorsese yeni filminde, daha önce de sıklıkla çalıştığı Robert de Niro ve Leonard DiCaprio’nun yanı sıra Oscar’ın bu yılki sahibi Brandan Fraser, Lily Gladstone ve Jesse Plemons rol alıyor. Film, 6 Ekim’de ABD’de, 20 Ekim’de de tüm dünyada gösterime girecek.

Apple Original’ın yapımcılığını üstlendiği ‘Killers of the Flower Moon’, 200 dakikalık bir film. Scorsese’nin 2019’da Netflix’te gösterilen önceki filmi ‘The Irishman’ de 209 dakikaydı. İki film de Socorsese’nin en uzun filmleri arasında.

Cannes’dan Scorsese’ye saygı duruşu

Martin Scorsese’nin Cannes macerası düşünüldüğünde bu filmin festivalde prömiyer yapması Cannes’ın yönetmen saygı duruşu olarak görüyebilir. ‘Taksi Şoförü’ ile 1976’da Altın Palmiye’ye layık görülen Scorsese daha sonra düzenli kimi filmleri festival programında yer aldı. Taksi Şoförü’nden 10 yıl sonra ‘After Hours’ ile En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandı .

1998’de ‘Sonsuzluk ve Bir Gün’ün Altın Palmiye kazandığı yıl jüri başkanıydı. Dört yıl sonra, İranlı yönetmen Abbas Kiarostami ile birlikte Cinéfondation ve Kısa Filmler Jüri Başkanlığı yaptı. Martin Scorsese, 1990’dan beri dünyanın sinema tarihini korumaya ve korumaya adanmış bir kuruluş olan The Film Foundation’ı yönetiyor. Bu sıfatla Cannes Classics’te çok sayıda filmi temsil etti.

Coppola ve Scorsese yine eskisi gibi!Coppola ve Scorsese yine eskisi gibi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.