Cannes günlüğü: Scorsese geri döndü, Natalie Portman ve Julianne Moore Cannes semalarına indi

Martin Scorsese imzalı 'Killers of the Flower Moon' 76. Cannes Film Festivali'nde prömiyerini gerçekleştirdi. Festival günlüğünde ayrıca yapımcı kimliğiyle boy gösteren Jennifer Lawrence ve Nathalie Portman ile Julianne Moore'u buluşturan Todd Haynes imzalı 'May December' var.

Kültür Sanat 21 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
'May December' film ekibi, kırmızı halıda. Fotoğraf: Cannes

76. Cannes Film Festivali’nin merakla beklenen filmlerinden Martin Scorsese imzalı ‘Killers of the Flower Moon’ nihayet sinemaseverlerle buluştu. Ödül sezonunda adının sık sık duyulacağı öngörülen filmin oyuncuları kırmızı halıda birlikteydi. Cannes günlüğünün öne çıkan isimleri arasından yapımcı kimliğiyle festivaldeki yerini alan oyuncu Jennifer Lawrence ve ‘May December’ filmiyle bir araya gelen Natalie Portman ve Julianne Moore’un da yer alıyor.

Scorsese olması gereken yerde

Söz konusu usta yönetmen Martin Scorsese olunca merakla beklenen filmi izleyip kırmızı halıda yürüyenlerin sayısı da bir hayli artıyor. Scorsese’nin prömiyeri 20 Kasım’da gerçekleşen filmi ‘Killers of the Flower Moon’ gösterimi yıldızlar geçidi gibiydi. Oyuncular Leonardo DiCaprio, Tantoo Cardinal, Robert De Niro, Cara Jade Myers, Lily Gladstone ve yönetmen Martin Scorsese kırmızı halıda hep birlikte yürüdü, kameralara poz verdi. Ayrıca Jesse Plemons, Cate Blanchett, Kirsten Dunst, Tobey Maguire, Salma Hayek ve Sofia Carson gibi isimler de filmin heyecanlı izleyicileri arasındaydı.

Martin Scorsese ve filmin başrol oyuncularından Robert De Niro, ‘Killers of the Flower Moon’un basın toplantısında bir araya geldiler, bu ikilinin neredeyse elli yıl aradan sonra ilk kez beraber kameraların karşısına çıkışı oldu.  De Niro toplantıda, “1976’dan beri burada birlikte değildik,” diyerek daha önce Altın Palmiye’yi kazanmış ‘Taxi Driver’ın’ prömiyerini hatırlattı.

Killers of the Flower Moon cumartesi akşamı yapılan prömiyerinde büyük bir beğeniyle karşılandı ve bu yılın Altın Palmiye ödülü için önemli bir aday olarak kabul ediliyor. Bu arada sinema yazarı Melikşah Altuntuş’ın sosyal medya paylaşımlarından öğrendik ki Scorsese’nin filmi için prömiyer dışında herhangi bir gösterim yok. İzleyicilere tek bir hak sunan vizyon gününün biletleri ise satışa açıldığı an tükenmiş. Biraz daha beklememiz gerekecek gibi görünüyor zira film, 6 Ekim’de ABD’de, 20 Ekim’de de tüm dünyada vizyona girecek.

Jennifer Lawrence’ın yapımcılığını üstlendiği ‘Bread and Roses’in prömiyeri gerçekleşti

Jennifer Lawrence, Sahra Mani’nin Taliban baskısı altındaki Afgan kadınların hayat mücadesini konu alan ‘Bread and Roses ‘ belgeselinin yapımcılarından biri. Lawrence, ekiple birlikte 21 Mayıs’ta gerçekleştirilen fotoğraf çekimine katıldı, daha sonra ekiple birlikte filmi izledi. Jennifer Lawrence ve belgesel ekibi, Afgan kadınlarının haklarını savunmanın ve onlara destek vermenin önemini vurguladı.

Natalie Portman ve Julianne Moore’lu ‘May December’ yedi dakika boyunca alkışlandı

Natalie Portman ve Julianne Moore’un başrollerini paylaştığı ‘May December’ da festivalin merakla beklenen yapımlarından biriydi. Todd Haynes imzalı film, Cannes seyircisini etkileyerek festivalin Grand Palais salonunda yedi dakika boyunca ayakta alkışlandı.

Yönetmen Haynes’in Cannes Film Festivali’nin gediklilerinden. İlk defa 1998 yılında ‘Velvet Goldmine’ ile festivalde yer alan ve En İyi Sanatsal Katkı Ödülü alan yönetmen daha sonra ‘Carol’ ve ‘Wonderstruck’ ile yine festivaldeydi.

Cannes günlüğü: Altın Palmiyeli Kore-eda ve Almodóvar'dan havadislerCannes günlüğü: Altın Palmiyeli Kore-eda ve Almodóvar’dan havadisler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.