Deniz Aytekin önce çileden çıktı sonra özür diledi

Alman hakem Deniz Aytekin, yönettiği Bayern Münih – RB Leipzig maçının ardından eski hakem Manuel Grafe tarafından eleştiri alınca çileden çıktı. Aytekin’in bağırması Thomas Müller’in maç sonu röportajını dahi kesti. Tecrübeli hakem dün özür diledi.

Spor 22 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Hakem Aytekin çileden çıktı sonra özür diledi.

Bayern Münih ve RB Leipzig, Bundesliga’da şampiyonluk yolunda kritik mücadeleye çıktı. Leipzig rakibini 3-1 mağlup etti ve son haftaya girerken Bayern’e büyük darbe vurdu. Maç sonu Borussia Dortmund’un yakaladığı avantaj kadar maçın hakemi Deniz Aytekin’in yorumcu Manuel Grafe’ye gösterdiği tepki de konuşuldu.

Şampiyonluk 'Haller'i... Dortmund üçlediŞampiyonluk ‘Haller’i… Dortmund üçledi

Grafe maçın ardından, Konrad Laimer Leipzig adına attığı golden önce faul olduğunu öne sürdü. Aytekin bu eleştiriyi maç sonu röportajlarının olduğu tünelde duydu. Tecrübeli hakem “Manuel Grafe 180 kilosuyla beraber Berlin’de oturuyor ve saçmalıyor. Bundan yoruldum, delice” diyerek tepki gösterdi. Bu sırada röportaj veren Müller’in de sözünü istemeden kesen hakem oyuncudan özür diledi. Müller bir sorun olmadığını belirterek, “Ancak bu 180 kilo konusunu ikiyle çarptın sanırım” dedi.

Leipzig, Dortmund'a çalıştı... Bayern Münih'e darbeLeipzig, Dortmund’a çalıştı… Bayern Münih’e darbe

Aytekin, dün bir özür yayınladı. Hakem, şunları söyledi: “Sözlerim yüzünden özür dilemek istiyorum. Duygular doruktaydı. Soyunma odasına gittik, bu önemli maçtan hatasız çıktığımızı konuşuyorduk. Sonra kapı çaldı ve ZDF televizyonu Grafe’nin yaptığımızı iddia ettiği hataları konuşmak için röportaj yapmak istediğini söyledi. Ben de sinirlendim ve duygularım bir anda açığa çıktı.”

RB Leipzig’in 3-1 kazandığı mücadelede Laimer’in golü öncesi Amadou Haidara’nın Leon Goretzka’ya yaptığı hareketin faul olup olmadığı tartışma konusu olmuştu.

Podolski’nin bırakmaya niyeti yokPodolski’nin bırakmaya niyeti yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.