Şampiyonluk ‘Haller’i… Dortmund üçledi

Bayern Münih'in evinde Leipzig'e 3-1 yenildiği haftada Dortmund, Haller'in öne çıktığı maçta Ausburg'u 3 golle geçti. Son haftaya lider giren sarılar şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakaladı.

Spor 22 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

10 yıldır şampiyon olan Bayern Münih, kendi sahasında Leipzig’e 3-1 kaybedince Dortmund’un eline büyük fırsat geçti. İki maçı kazanırlarsa bu büyük hakimiyete son vereceklerdi. Bu maçlardan ilki Ausburg deplasmanıydı. Dortmund oyuncularındaki stres her hallerinden belliydi. 38. dakikada Ausbur’da Felix Udokhai’nin kırmızı kart görmesi bile stresi gideremedi. Aceleci hareketlerle pozisyonlar harcandı.

Manchester City kupayı galibiyetle kaldırdıManchester City kupayı galibiyetle kaldırdı

İlk yarı 0-0 bittikten sonra Dortmund tarafının kafasında soru işaretleri vardı. Bu soru işaretlerini ortadan kaldıran isim ise sezon başında Ajax’tan transfer edilen ama testis kanser olduğu anlaşılınca aylarca forma giyemeyen Sebastien Haller oldu. 59. dakikada Ausburg defansının belki o ana kadar tek yaptığı hatada topu kaptı, çarprazdan vuruşla Dortmund’u öne geçirdi. 84. dakikada gelişen organize atakta kaleciden dönen topu iyi takip edip ağlara gönderdi. 90+4’te Brandt, Dortmund’a 3 farklı galibiyeti getiren golü attı. Puanını 70 yapan Borussia Dortmund haftaya evinde Mainz 05’i yenerse şampiyon olacak. Küme düşmeme mücadelesi veren 14. sıradaki Augsburg ise 34 puanda kaldı.

Deniz Aytekin önce çileden çıktı sonra özür dilediDeniz Aytekin önce çileden çıktı sonra özür diledi

Bundesliga’da diğer maçlarda alınan sonuçlarsa şöyle…

Mainz – Sttugart 1-4

Leverkusen -Mönchengladbach 2-2

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.