El Salvador’da facia: 12 ölü 100’lerce yaralı

Orta Amerika ülkelerinden El Salvador’da futbol faciası yaşandı. FAS ve Alianza arasında oynanan mücadelede tribünde çıkan olaylar sonucu 12 kişi hayatını kaybetti ve 100’lerce insan yaralandı.

Spor 22 Mayıs 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
El Salvador'da futbol faciası yaşandı, yüzlerce yaralı, 12 ölü...

El Salvador Futbol Ligi çeyrek final karşılaşmasında FAS ve Alianza takımları karşı karşıya gelecekti. Büyük heyecanla beklenen karşılaşmaya ilgi üst düzeydi. Stadyuma kapasiteden fazla seyirci alınması olayların patlak vermesine sebep oldu.

Maçın 21. dakikasında başlayan olaylar sonucu karşılaşma ertelendi. Güvenlik güçlerinin kapıları açmaması sonucu yaşanan izdiham, can kaybına yol açtı. İlk belirlemelere göre 12 kişinin hayatını kaybettiği maç için sahte biletlerin satıldığı ortaya çıktı. Aralarında çocukların ve kadınların da olduğu pek çok yaralı hastanelere kaldırıldı. El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, olaylarla ilgili yaptığı açıklamada “Ülkemiz adına zor bir gün. Takımlar, menajerler, stadyum, biletler, bilet ofisi, lig, federasyon… Herkes gerektiği şekilde araştırılacak ve sorumlular hesap verecek” dedi.

Endonezya’da futbol faciası: En az 150 kişi öldüEndonezya’da futbol faciası: En az 150 kişi öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.