Rotasyonlu Inter’e şampiyon tokadı

Serie A’da şampiyon Napoli evinde Inter’i ağırladı. Şampiyonlar Ligi finaline yükselen konuk ekibin ağırlıklı olarak rotasyon yaptığı karşılaşmayı kazanan 3-1’lik skorla Napoli oldu.

Spor 22 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Napoli, Inter'i de yenerek tarihinde ilk defa bir sezonda Serie A'daki tüm rakiplerini en az bir kez yenmiş oldu.

İtalya’da şampiyonluk düğümü çözülmüş olsa da Şampiyonlar Ligi potasındaki belirsizlik sürüyor. Inter’in üçüncü sırada girdiği haftayı Milan’ın galibiyetine rağmen ilk 4’te kapatması garantiydi. Hem bundan sebep hem de Şampiyonlar Ligi finaline çıkılacak olmasından ötürü Simone Inzaghi, Napoli deplasmanına ağırlıklı rotasyon yaptığı 11’le çıktı.

Paris Saint Germain şampiyon gibiParis Saint Germain şampiyon gibi

Şampiyonluk rehavetiyle sezon sonunu bekleyen Napoli ile rotasyonlu Inter arasındaki mücadelenin ilk yarısı 0-0 ile geçildi. Konuk ekip 41. dakikada Roberto Gagliardini’nin gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. 67. dakikada Zambo Anguissa eşitliği bozdu, Napoli öne geçti. Anguissa’ya yanıt 82’de Romelu Lukaku’dan geldi. Ancak 85’te Giovanni Di Lorenzo sahneye çıktı ve Güney temsilcisini yeniden öne geçirdi. Gianluca Gaetano 90+4’te sonucu belirleyen golü attı. Napoli sahadan 3-1 galip ayrıldı. Bu sonuçla beraber Napoli, tarihinde ilk kez bir Serie A sezonunda karşılaştığı 19 takımı da en az bir kez yendi.

Şampiyonlar Ligi potasını yakından ilgilendiren bir diğer maçta Lazio, Udinese’ye konuk oldu. Mauricio Sarri’nin öğrencileri, Ciro Immobile’nin 61. dakikada penaltıdan attığı golle 3 puana uzandı ve haftayı Inter’i geride bırakıp 68 puanla 3. sırada tamamladı. Lazio, 5. Milan’la arasındaki 4 puanlık farkı korudu.

Şampiyonluk 'Haller'i... Dortmund üçlediŞampiyonluk ‘Haller’i… Dortmund üçledi

Serie A’da günün diğer sonuçları:

Lecce – Spezia 0-0

Torino – Fiorentina 1-1

Cenk Özkaçar’lı Valencia’dan Real’e karşı hayati 3 puanCenk Özkaçar’lı Valencia’dan Real’e karşı hayati 3 puan

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.