Warner Bros. başkanı protesto edildi: Yazarlara ödeme yapın!

Hollywood yazarlar grevi devam ederken, Warner Bros. Discovery'nin CEO'su ve başkanı David Zaslav katıldığı bir etkinlikte protesto edildi. Boston Üniversitesi mezuniyet töreninde öğrenciler, kariyerindeki başarıları anlatan konuşması sırasında Zaslav'a "Yazarlara ödeme yapın" diye bağırdı.

Kültür Sanat 23 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Zaslav, Hukuk Fakültesi'nden mezun olduğu Boston Üniversitesi'nde bu kez protesto edildi.

Hollywood Yazarlar Birliği’nin 2 Mayıs’ta başladığı grev devam ederken Warner Bros. Discovery CEO’su ve başkanı David Zaslav, Boston Üniversitesi mezuniyet töreni sırasında konuşma yaparken protesto edildi. Zaslav kariyerini nasıl şekillendirdiğini anlatırken seyirciler arasından “Yazarlara ödeme yapın!”, “Seni burada istemiyoruz!” ve “Sus Slav” şeklinde sloganlar atıldı. Zaslav’ın sahneye çıkmasıyla başlayan tezahürat ve ıslıklar 20 dakikalık konuşma boyunca devam etti. Öğrenciler ayrıca benzer ifadeler içeren pankartlar da açtı. Kimi öğrenciler ise keplerine ‘Yazarlara parasını ödeyin’ yazmıştı.

Zaslav’a yapılan protestoya Amerika Birleşik Devletleri Senatörü Bernie Sanders da destek verdi. Senders, sosyal medyadan Zaslav’a seslenerek Yazarlar Birliğini ve öğrencileri dinleyin dedi: “Warner Bros Discovery, CEO’su David Zaslav’a son 2 yıl içinde 286 milyon dolar tazminat ödeyebiliyorsa, yazarlarına çok daha iyi ücretler ve yan haklar ödeyebilir. Zaslav, Boston Üniversitesi öğrencilerini ve Yazarlar Birliği’ni dinleyin. Yazarlarınıza ödeme yapın.

 

Konuşma ve protestolarından ardından Zaslav, The Hollywood Reporter’a yazarlara sonsuz destek verdiğini, grevin kısa sürede ve yazarların hakkının da verildiği şekilde çözülmesini umduğunu söyledi.Grevi başlatan Amerika Yazarlar Birliği iletişim direktörü Jason Gordon ise Insider’a yaptığı açıklamada öğrencilerin yaptığı bu protestonun çok açık bir mesaj olduğunu ifade etti.

Beyoncé'nin dayısı Johnny kim?Beyoncé’nin dayısı Johnny kim?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler