Hollywood grevine oyuncular da katılabilir

Hollywood Yazarlar Birliği grevine katılım ve destek büyüyor. Hollywood yıldızları haftalar boyunca greve desteklerini dile getirmişti. Bu destek bir sonraki aşamaya taşınabilir, oyuncular da greve katılabilir. Haziran'ın ilk haftasında belli olacak karar, sektörün gidişatını da belirleyecek.

Kültür Sanat 22 Mayıs 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Hollywood Yazarlar Birliğinin grevi, oyuncuların da katılımıyla daha hızlı sonuçlanabilir.

Üçüncü haftasını geride bırakan Hollywood Yazarlar Birliği grevine katılım ve destek büyüyor. Hollywood yıldızları, haftalar boyunca greve desteklerini dile getirdi. Hatta bu destek bir sonraki aşamaya taşınabilir, oyuncular da greve katılabilir.

Bugüne kadar Olivia Wilde, Amanda Seyfried, Quinta Brunson ve Sean Penn, R.R. George Martin gibi isimler greve desteklerini dile getirmişti. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden da Biden da “Hollywood’daki senarist grevinin bir an önce çözüme kavuşmasını ve senaristlere hak ettikleri adil bir anlaşmanın verilmesini içtenlikle umuyorum” demişti.

Grev, Amerika Yazarlar Birliği (WGA) ve Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) arasındaki müzakerelerin her iki tarafı da memnun edecek şekilde ilerlememesi neticesinde başlamıştı. Hollywood Yazarlar Birliği’nin 2 Mayıs’ta başladığı grevde yazarlar, emeklilik ve sağlık fonu gibi konularda da stüdyoların katkılarının artmasını talep ediyor. Oyuncuların greve katılım gösterip göstermeyeceği Haziran ayının ilk haftasında belli olacak.

Hollywood grevi nedeniyle 'The Last of Us' çekimleri askıya alındıHollywood grevi nedeniyle ‘The Last of Us’ çekimleri askıya alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.