Oyuncular daha ne yapsın: Mücadeleleri uğruna kendilerini yakıyorlar

Hollywood Yazarlar Birliği grevine katılım ve destek büyüyor. Oscar ödüllü oyuncu Will Smith, grevin meslekleri için bir dönüm noktası olduğunu söylerken oyuncu ve dublör Mike Massa, Amerika'daki eylem alanında kendini ateşe verdi.

Kültür Sanat 1 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Oyuncu Harrison Ford'un dublörü ve oyuncu Mike Massa kendini ateşe verdi.

14 Temmuz Cuma günü başlayan Oyuncular Birliği grevi nedeniyle film çekimleri durduruyor, etkinlikler ve ödül törenleri erteleniyor.  Oyuncular ve Yazarlar Birliği üyeleri, Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği ile yeni bir sözleşme imzalamak istiyor. Sendika, yeni anlaşmayla dijital yayın platformlarıyla değişen koşulların, dönemin ekonomik durumunun ve yükselen dijital teknolojilerin ortaya çıkardığı risklerin dikkate almasını talep ediyor.

Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği sen bizi yaktın!

Sık sık bir araya gelen oyuncular ve yazarlar açıklamalarıyla grevlerini gündemde tutuyor, büyük stüdyoları bir an önce yola getirmeyi amaçlıyor.

Bu isimlerden biri de dublör ve oyuncu Mike Massa oldu. Indiana Jones ve Kaderin Kadranı filminde Harrison Ford’un dublörü olan Massa, Amerika’daki eylem alanında kendini ateşe verdi. Elbette, filmlerde kullanılan ve aşina olduğu bir teknikle yaptı bunu. Zaten kısa süre içinde de meslektaşlarının yardımcıyla ateş söndürüldü. Ama verdiği mesaj çok netti. Massa’nın meslektaşı Elena Sanchez de o anların videosunu  “AMPTP (Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği) tarafından yakılmaktan çok yorulduk” notuyla Instagram’da paylaştı.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elena Sanchez (@theelenasanchez)

Bryan Cranston’dan ateşli konuşma: ‘Onurumuzu elimizden almanıza izin vermeyeceğiz!’

‘Breaking Bad’ dizisindeki Walter White karakteriyle televizyon tarihinin en popüler karakterlerinden birini canlandıran Bryan Cranston da Oyuncular Birliği grevinde kalabalıkları heyecanlandıran konuşmalara imza atan isimlerden biri oldu. Cranston’un Disney Başkanı Bob Iger’a yönelik bir mesaj da vardı:

“Biliyorum, efendim, siz farklı bir pencereden bakıyorsunuz. Bizi anlamanızı beklemiyoruz. Ama sizi duymaya ve ötesinde, işimizin robotlara verilmesine izin vermeyeceğimizi size anlatırken bizi dinlemenizi istiyoruz. Hakkımızı çalışmak ve insanca bir yaşam kazanmak için elimizden almanızı kabul etmeyeceğiz. Ve son olarak, en önemlisi, onurumuzu elimizden almanıza izin vermeyeceğiz! Biz tam anlamıyla bir sendikayız, sonuna kadar!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

Will Smith: ‘Bu grev mesleğimiz için bir dönüm noktası’

Greve bir destek de oyuncu Will Smith’ten geldi. Oscar ödüllü oyuncu, grev kararını meslek için bir dönüm noktası olarak tanımladı. Instagram hesabından yaptığı açıklamada Oyuncular Birliğine teşekkür etti. “Bir oyuncu olarak 33 yıllık kariyerimde bazen kendimi Philly’deki çocuk gibi hissediyorum. Bunca zaman bir aktör olarak çalışabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum, çok minnettarım” diyen oyuncu, bu alandaki yetenekli gençleri ve grev sürecindeki meslektaşlarını destekleyeceğini belirtti.

Ne olacak?

Televizyon ve sinema oyuncuları greve giderek senaristlere katılıyor, çekimler duruyor, ödül törenlerinin durumu muamma, kısacası eğlence endüstrisi bir şekilde duracak. Oyuncular Sendikası üyeleri, grev devam ederken galalara katılamıyor, tamamlanmış işler için röportaj yapamıyor ödül törenlerine gitmiyor film festivallerine katılmıyor ve sosyal medya hesaplarında dahi projelerine dair tanıtım yapmıyor. Bu süreçte çekimleri devam eden birçok Hollywood yapımı durdu, Emmy Ödülleri ertelendi. Taraflar bir araya gelmek için henüz bir adım atmadı.

Hollywood'da devam eden grev Emmy Ödülleri'ni ertelettiHollywood’da devam eden grev Emmy Ödülleri’ni erteletti

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.