Hollywood’da devam eden grev Emmy Ödülleri’ni erteletti

Emmy Ödül Töreni, Hollywood'da devam eden greve takıldı. 18 Eylül'de gerçekleştirilmesi planlanan ödül töreni ileri bir tarihe ertelendi. Blu TV'de yayınlanan 'Succession'ın 27 dalda aday olduğu Emmy Ödülleri'nin kasım ya da gelecek yılın ocak ayında sahiplerini bulması bekleniyor.

Kültür Sanat 29 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Dördüncü sezonuyla ekranlara veda eden 'Succession' bu yılki Emmy Ödülleri'nde 27 dalda aday gösterildi.

Hollywood’da devam son 63 yılın en büyük grevi Emmy Ödülleri’ni erteletti. Senartistlerin 3 Mayıs’ta başlattığı greve oyuncuların da dahil olması üzerine tören gerçekleşemeyecek. Normal şartlarda 18 Eylül’de düzenleneceği açıklanan ödül töreni için yeni bir tarih ise henüz açıklanmadı. Variety’de yer alan habere göre ise kasım veya önümüzdeki yılın ocak ayı öne çıkan tarihler arasında.

Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından düzenlenen Emmy Ödülleri bu yıl 75. kez sahiplerini bulmaya hazırlanıyordu. Ödüllerin bu yılki adayları 12 Temmuz’da açıklanmıştı. HBO imzalı Succession dizisi 27 adaylıkla adından söz ettirirken The Last of Us da öne çıkan bir diğer yapım olmuştu. HBO yapımı her iki dizi de Türkiye’de Blu TV’de yayınlanıyor.

Oyuncular Emmy’ye katılmayacak

Succession’ın adaylıklara damga vurduğu bu yılki Emmy Ödül Töreni’nin ocak ayına ertelenmesi ihtimallerden biri. Törenin yayıncısı olan Fox’un talebi bu yönde. Ancak akademide öne çıkan görüş ise törenin yıl bitmeden kasım ayı içerisinde gerçekleştirilmesi yönünde.

Öte yandan Emmy Ödül Töreni’nin grev sonlanmadan düzenlenmesi durumunda hiçbir oyuncunun katılmayacağı da açıklandı. Şu an grevde olan SAG-AFTRA üyesi oyuncuların film prömiyerlerine katılması, yayın organlarına yer aldıkları yapımlar hakkında röportaj vermeleri, ödül törenlerine katılmaları ve yer aldıkları yapımların reklamını yapmaları yasak. Hatırlanacağı üzere SAG-AFTRA’ya bağlı oyuncular maaş ve yapay zeka kullanımı konusunda yapım şirketleriyle anlaşamamaları nedeniyle greve gitme kararı almıştı. WGA’ya bağlı senaristler de yaklaşık üç ay önce benzeri bir kararla grev dalgasını başlatmıştı.

Dünyanın en çok kazanan aktöründen grevdeki oyunculara maddi destekDünyanın en çok kazanan aktöründen grevdeki oyunculara maddi destek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.