Dünyanın en çok kazanan aktöründen grevdeki oyunculara maddi destek

Dwayne Johnson, Hollywood grevine desteğini sürdürüyor. Yaptığı açıklamayla grev yapan oyunculara desteğini açıklayan ünlü oyuncu, sendikaya bağış da yaptı. Johnson'ın sendikaya bağlı oyunculara destek için yaptığı bağışın miktarı tam olarak açıklanmazken yedi rakamlı bir sayı olduğu söylendi.

Kültür Sanat 27 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Dwayne Johnson, şu anda dünyanın en çok kazanan aktörü konumunda.

Dwayne Johnson, dünyanın en çok kazanan oyuncusu olmayı sürdürürken zor durumdaki meslektaşları için de kolları sıvadı. Hollywood’da devam eden greve desteğini açıklayan ünlü isim, grevden etkilenen oyuncular için de maddi destek sağlama kararı aldı.

60 yıl sonra Hollywood’un gördüğü en büyük grev dalgasının ilk ayağı 3 Mayıs’ta senaristler ile yapım şirketleri arasındaki anlaşmazlık sonrası başlamıştı. Telif hakları ve film endüstrisinde yapay zekanın kullanımı konusundaki anlaşmazlık nedeniyle başlayan greve temmuz ayı itibarıyla Hollywood’un oyuncuları da katıldı. Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük oyuncu sendikasının SAG-AFTRA’nın katıldığı grev nedeniyle Oppenheimer filminin galası yarım kalmıştı.

Dwayne Johnson’ın bağış miktarı yedi rakamlı

İki ayı aşkın bir süredir devam eden Hollywood’un bu büyük grev dalgası nedeniyle haftalardır pek çok set durmuş durumda. İzleyicilerin merakla beklediği dizi yapımlarının yanı sıra bazı film projeleri de Hollywood senaristleri ve oyuncuların grevi nedeniyle çekimlerine ara vermiş durumda. ABD Başkanı Joe Biden, önceki haftalarda grev yapan sanatçılara desteğini açıklarken yapım şirketleri ise senarist ve oyuncuların taleplerini karşılamaktan epey uzakta. Sektörün içindeki isimlerin yapım şirketlerine yönelik eleştirileri kadar kamuoyu baskısı da grevin sonlanması için gerekli adımların atılması yönünde herhangi bir karara dönüşmüş değil. Bu süreçte zor durumda kalan oyunculara destek sağlamak amacıyla Dwayne Johnson bağışta bulundu.

SAG-AFTRA’ya bağlı oyuncular için tarihi bir bağışta bulunduğu açıklanan Dwayne Johnson, greve desteğini de sürdüreceğini belirtti. Açıklamada ünlü oyuncunun bağışta bulunduğu miktar tam olarak açıklanmazken yedi rakamlı bir bağışta bulunduğu söylendi. Sendika hali hazırda bünyesinde yer alan 160 bin üyesine mali destek sağlıyor.

O şimdi en çok kazanan aktör: Dwayne Johnson zirvedeO şimdi en çok kazanan aktör: Dwayne Johnson zirvede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.