Harvey Weinstein’a bir suçlama daha

2017 yılından bu yana hakkında çıkan cinsel saldırı suçlamalarından ötürü yargılanıp hüküm giyen Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'a bir suçlama daha. Yüzü aşkın kadının hakkında şikâyetçi olduğu Weinstein'a kendisine yönelik cinsel saldırıyla suçlayan son isim oyuncu Julia Ormond.

Kültür Sanat 7 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Hollywood’un en ünlü yapımcılarından Harvey Weinstein’a bir cinsel saldırı suçlaması daha. 2017 yılından bu yana hakkında yüzden fazla benzeri nitelikte cinsel saldırı suçlamasıyla karşı karşıya olan yapımcı yargılamalar sonrası hüküm giymişti. Toplamda 23 yıl ve bunun yanı sıra 16 yıl yıl hapis cezasına çarptırılan yapımcıya bir suçlama daha geldi. Bu kez cinsel saldırıya uğradığı gerekçesiyle şikâyetçi olan isim ise İngilliz oyuncu Julia Ormond.

‘İhtiras Rüzgarları’, ‘Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi’ ve ‘Amerikalı Bir Kız’ gibi filmlerle tanınan İngiliz oyuncu Julia Ormond, geçmişte cinsel saldırıya uğradığı iddiasıyla Harvey Weinsten’a dava açtı. Ormond, ünlü yapımcının 1995 yılında birlikte yedikleri bir akşam yemeği esnasında kendisini taciz ettiğini iddia etti.

Harvey Weinstein, Disney ve Miramax’a dava

Harvey Weinstein aleyhinde dava açan İngiliz oyuncu Julia Ormond’un şikâyetçi olduğu tek isim ünnlü yapımcı değil. İngilliz oyuncu, Disney ve Miramax’ı da dava etti. Ormond, dava dilekçesinde bu iki şirketin kendisini korumada yetersiz kaldıklarını söyledi.

70 yaşındaki yapımcı Harvey Weinstein, 2020 yılının şubat ayında, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki mahkeme kararıyla çok sayıda kadına tecavüz ve cinsel taciz suçlarından 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kraliçesi 2. Elizabeth, çok sayıda kadına tecavüz ve cinsel taciz nedeniyle suçlu bulunan yapımcıya Ocak 2004’te verdiği “Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği Nişanını” geri almıştı. #MeToo hareketinin başlamasına neden olan isimlerden biri olarak kabul edilen Amerikalı yapımcı, halihazırda ABD’deki bir hapisanede.

Kevin Spacey mahkemede bir kez daha aklandı, artık Hollywood kapıları açılabilirKevin Spacey mahkemede bir kez daha aklandı, artık Hollywood kapıları açılabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.