Hollywood grevine bir destek de Bradley Cooper’dan

Bradley Cooper başrolünde yer aldığı ve aynı zamanda da hem senaryosunu yazdığı hem de yönettiği yeni filmi 'Maestro'nun 80. Venedik Film Festivali'nde gerçekleşecek olan prömiyerine greve destek vermek amacıyla katılmayacağını açıkladı.

Kültür Sanat 3 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Bradley Cooper'ın yazıp yönettiği ve başrolünde yer aldığı 'Maestro'nun prömiyeri 80. Venedik Film Festivali'nde gerçekleşecek.

Hollywood’da tam üç aydır devam eden grev gündemden düşmüyor. İlk olarak senaristlerle başlayan grev dalgasına geçen ay oyuncular da katıldı. Binlerce oyuncunun ve senaristin katıldığı grev Hollywood’un son elli yılın en büyüğü de olma özelliği taşıyor. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın da destek verdiği grev karşısında film yapımcıları şimdilik adım atmazken yönetmen ve oyuncuları boykotlarına devam ediyor. Bu süreçte Hollywood grevine desteğini açıklayan bir yeni isim de Bradley Cooper oldu.

Bradley Cooper başrolünde yer aldığı ve aynı zamanda da senaryosunu yazıp yönettiği yeni filmi ‘Maestro’nun 80. Venedik Film Festivali’ndeki galasına katılmayacağını açıkladı. 20. yüzyılın en önemli orkestra şefi ve bestecilerinden biri olan ünlü piyanist Leonard Bernstein’ın hayatını anlatan film, yılın merakla beklenen yapımlarından biri olma özelliği de taşıyor.

Bradley Cooper’dan tam destek

Üç aydan bu yana grevde olan meslektaşlarına destek vermek amacıyla filmin 80. Venedik Film Festivali’ndeki prömiyerine katılmayacağını açıklayan 48 yaşındaki oyuncu, kararının kesin olduğunu açıkladı. Son 63 yılın en büyük grev dalgasıyla karşı karşıya olan Hollywood’da sektörün içindeki binlerce isim tıpkı Bradley Cooper gibi greve destek veriyor. Yapay zeka kullanımına karşı güvence isteyen senarist ve oyunculara henüz tatmin edeci bir güvence sunmayan film yapımcıları ise grevin sonlanması yönünde herhangi bir adım da atmıyor.

Devam eden grevde Oyuncular Birliği’ne bağlı üyelerin rol aldıkları filmlerin prömiyerlerine katılması, yer aldıkları yapımlar için röportaj vermeleri, herhangi bir ödül törenine katılmaları, film festivallerinde yer almaları ve sosyal medyada filmlerinin reklamını yapmaları kesinlikle yasak. Bradley Cooper da bu kurallara uyan bir diğer ünlü isim oldu.

Borçak Yaylasında doğayla iç içe sanatBorçak Yaylasında doğayla iç içe sanat

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.