ABD Başkanı dahil herkesi devreye sokun: Grev, Nicole Kidman’dan Biden’a herkesi etkiliyor

Hollywood Yazarlar Birliği'nin 2 Mayıs'ta başladığı grev destek görmeye devam ediyor. Bu sene Nicole Kidman'a verilecek Amerikan Film Enstitüsü Yaşam Boyu Başarı Ödülü töreni ertelendi. ABD Başkanı Joe Biden da düşük ücretler nedeniyle greve başlayan yazarlara destek veren bir mesaj paylaştı.

Kültür Sanat 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Nicole Kidman, cesur sanatı ve bir ekran ikonu olarak büyüleyici tarzı gerekçesiyle ödüle layık görülmüştü.

Hollywood Yazarlar Birliği grevi, endüstriden destek görmeye devam ediyor. Ödül törenleri erteleniyor, oyuncular yazarlara destek veren açıklamalar yapıyor.

MTV Ödülleri’nin kırmızı halı ve röportajları ertelemesinin ardından Amerikan Film Enstitüsü Yaşam Boyu Başarı Ödülü töreni ertelendi. Bu sene Nicole Kidman’a verilecek ödül, 10 Haziran’da Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu’nda gerçekleşecekti. Ancak tören, yeni bir tarih açıklanmadan ertelendi. Amerikan Film Enstitüsü kararı duyurduğu açıklamada,  “AFI Yaşam Boyu Başarı Ödülü, yaklaşık 50 yıldır sanatın mükemmelliğini kutlamak için sanatçıları ve seyircileri bir araya getiriyor. AFI, şu an toplumumuzda yaşanan ayrılık nedeniyle bu yılki etkinliği ertelemeye karar verdi. Ödülümüzü, sahibine uygun bir kutlama ortamı sunma hedefiyle erteliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yazarlar Birliği grevi 2 Mayıs’ta başlamıştı.

Yazarların talepleri ele alınmalı

Hollywood ve Güney Kaliforniya’daki TV ve sinema yazarlarını temsil eden WGAW  baş müzakerecisi Ellen Stutzman de greve destek için yazarlara katıldı. Stutzman, bebek arabasındaki oğlu Mateo ile birlikte en yoğun protesto noktalarından biri olan Netflix merkezi önündeydi. Stutzman Variety’e yaptığı açıklamada, “Şirketlerin masaya koyduğumuz gündem maddelerinin, yazarların talep ettiği şeyler olduğunu ve bunların ele alınması gerektiğini kabul etmeleri gerekiyor. Her şey bundan ibaret. Tüm bunlara ‘hayır’ demek bir anlaşma sağlamayacak” dedi.

Joe Biden’dan destek

ABD başkanı Joe Biden da Asyalı Amerikalı toplumu onuruna için düzenlenen bir etkinlikte gösterilen ‘Amerikalı Çinli’ gösterimi öncesinde yazarlara destek verdi, düşük ücretler nedeniyle greve başlayan yazarlara adil ücret koşullarının bir an önce sağlanması gerektiği mesajını paylaştı. Biden,”Hollywood’daki senarist grevinin bir an önce çözüme kavuşmasını ve senaristlere hak ettikleri adil bir anlaşmanın verilmesini içtenlikle umuyorum” dedi.

 

Yazar grevine MTV Ödülleri'nden destek varYazar grevine MTV Ödülleri’nden destek var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.