Yazar grevine MTV Ödülleri’nden destek var

Hollywood Yazarlar Birliği grevine, MTV Ödülleri'den destek geldi. Drew Barrymore, dün akşamki MTV Film ve TV Ödülleri'nin sunuculuğunu yapmadı. MTV, ayrıca kırmızı halı röportajlarının iptal ettiğini de açıkladı. Pedro Pascal dahil pek çok oyuncu yazarların yanında olduklarını söylediler.

Kültür Sanat 8 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Barrymore 2024 ödüllerinin sunuculuğunu yapacak.

Drew Barrymore, grev yapan Hollywood Yazarlar Birliği üyelerine destek ve dayanışma göstererek bu yılın MTV Film ve TV Ödülleri’nin sunuculuğundan ayrıldı. Ancak Barrymore MTV ile olan iyi ilişkileri nedeniyle gelecek yılın ödül töreninin sunuculuğunu yapacağını da açıkladı.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Drew Barrymore (@drewbarrymore)

Kırmızı halı röportajları da iptal

Barrymore gecede sunuculuk yapmama gerekçesini şöyle anlattı: “Yazarların söylediklerini dinledim ve onlara gerçekten saygı göstermek için grev nedeniyle MTV Film ve TV Ödülleri’ni sunuculuğundan vazgeçeceğim. Filmler ve televizyonla ilgili olarak kutladığımız ve onurlandırdığımız her şey, onların yaratıcılığından doğuyor. Bir çözüm bulunana kadar beklemeyi tercih ediyorum, ancak evden izleyeceğim ve umarım siz de benimle birlikte olursunuz. Gerçekten çalıştığım en iyi ortaklardan biri olan MTV’ye teşekkür ediyorum. Gelecek yıl, MTV’nin yarattığı her şeyi gerçekten kutlayabileceğim zaman, ödüllerin kime gideceğini hayranların seçmesine izin veren ve gerçekten kapsayıcı olan bu programın parçası olmak için sabırsızlanıyorum.”

Dün akşam MTV Film ve TV Ödülleri sunucusuz gerçekleşti. Törende ayrıca kırmızı halı veya yetenek röportajları da yapılmadı.

Grevdeki yazarlara destek

Törende ödül kazanıp sahneye çıkan oyuncular teşekkür konuşmalarında grevdeki yazarlara destek ve dayanışma mesajları paylaştı. Komedi Dâhisi Ödülü’nü alan ‘The White Lotus’ dizisi oyuncusu Jennifer Coolidge, konuşmasında grefden bahseden ilk kişi oldu ve Yazarlar Birliği’nin arkasında durduğunu belirtti: “Harika komedi, her zaman harika yazarlarla başlar ve SAG’ın gururlu bir üyesi olarak, bu gece yanımda, her yerde sanatçıların hakları için mücadele eden Yazarlar Birliği’nden kardeşlerim ve kız kardeşlerimle yan yana duruyorum.”

‘Stranger Things’ yıldızı Joseph Quinn de grevde olan yazarlara seslenerek, “Yazar olmak zor bir iş ve saygıyı hak ediyor” dedi. ‘RuPaul’s Drag Race All Stars’ serisinin yıldızları, En İyi Yarışma Serisi ödülü konuşmalarını, “Kraliçeler olarak grevde olan yazarlarla birlikte duruyoruz” diyerek bitirdi. HBO’nun ‘The Last of Us’ın başrol oyuncusu Pedro Pascal ise adil ücretler için mücadele eden Yazarlar Birliği ile dayanışma içinde olduğunu söyledi.

Hollywood'da senarist grevine yapımcı çözümü: Biz yazarız ya!Hollywood’da senarist grevine yapımcı çözümü: Biz yazarız ya!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.