Grev kırıcılar affedilmez: Drew Barrymore geri adım attı, özür dileyerek şovunu erteledi

Oyuncular ve Yazarlar Birliği grevi devam ederken oyuncu Drew Barrymore televizyon şovuna devam edeceği için grev kırıcılıkla suçlanmıştı. Tepkiler sonrasında oyuncu geri adım attı, özür dileyerek gelen tepkilere kulak verdiğini ve grev bitene şovun dönmeyeceğini duyurdu.

Kültür Sanat 19 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Barrymore'un gündüz kuşağında yayınlanan talk şovu grev bitinceye kadar yayınlanmayacak.

Hollywood Oyuncular ve Yazarlar Birliği grevi devam ederken oyuncu Drew Barrymore televizyon şovuna devam edeceğini duyurmuş, 18 Eylül’de programın başlayacağını duyurmuştu. Bu haberin ardından oyuncuya tepkiler gecikmedi, Barrymore grev kırıcılıkla suçlandı. Zira birliğin kurallarına göre grev süresi boyuncu oyuncuların ve yazarların gösterimlere ya da filme dair herhangi bir etkinliğe katılmaları ve projelerini tanıtmaları hatta işleri hakkında konuşmaları bile yasak.

Barrymore’un sakıncalı yol ayrımı

Aslında Barrymore’un şovu, kağıt üzerinde bu yasaktan etkilenmiyor. Zira oyuncu, mevcut SAG-AFTRA grev kurallarını ihlal etmiyor çünkü gösterinin sunucusu olarak çalışması, aktörler tarafından tartışılan sözleşmeden farklı bir sözleşme kapsamında. Kısacası, gündüz yayınlanan televizyon programları diğer televizyon şovları ve dizilerden farklı bir anlaşmaya sahip olduğu için ekrana dönmeleri önünde bir engel bulunmuyor. Ancak şovda bir yandan yazarlar da çalışıyor. Devam eden Yazarlar Birliği grevi de aynı kurallara sahip olduğu için sorun burada başlıyor.

Barrymore’un önünde iki seçenek vardı. Yeni bölümlerde birliğe üye olmayan yazarlarla çalışmak ya da kimse olmadan programı tek başına hazırlamak. Tam da bu nedenlerle Barrymore’a tepki geldi, grev kırıcı olmakla suçlandı. Kısa bir süre sonra, ‘The Jennifer Hudson Show’ ve ‘The Talk’ da aynı gün geri dönüşlerini duyurdu ancak tepkilerin büyük bir kısmı Barrymore’a yönelikti.

İlk tepkilerden biri Ulusal Kitap Ödülleri’nden geldi. Barrymore’a sunulan sunuculuk davetinin geri çekildiği duyuruldu. Senaristler birliği yayınladığı açıklamada oyuncuyu kınadı. Oyuncular Birliği ise yaptığı açıklamada “’The Drew Barrymore Show’, ayrı bir sözleşme olan ve iptal edilmeyen Ağ Televizyon Kodu altında üretiliyor. Bu müsaade edilen bir iştir ve Drew’un ev sahibi rolü mevcut grev kurallarını ihlal etmez” dedi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Drew Barrymore (@drewbarrymore)

Tepkilerin ardından Drew Barrymore bir özür videosu yayınladı. Aldığı bu kararda şovda çalışan başka insanları da düşündüğünü, kararın kendisini aştığını söyledi. Geri adım atmamıştı, bu da tepkileri daha da alevlendirdi. Öyle ki tepkiler yüzünden özür videosunu da sildi. Kısa bir süre sonra özür dileyerek gelen tepkilere kulak verdiğini ve grev bitene şovun dönmeyeceğini duyuran bir başka paylaşım yaptı.

Barrymore’un bu kararın ardından aynı gün başlayacağını duyuran ‘The Jennifer Hudson Show’ ve ‘The Talk’  da programların ertelendiğini duyurdu.

MeToo'nun büyük zaferi: Oyuncu Masterson'a cinsel saldırı suçundan ömür boyu hapisMeToo’nun büyük zaferi: Oyuncu Masterson’a cinsel saldırı suçundan ömür boyu hapis

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.