MeToo’nun büyük zaferi: Oyuncu Masterson’a cinsel saldırı suçundan ömür boyu hapis

'That 70's Show' ve Netflix'in 'The Ranch' filmlerindeki rolleriyle tanınan ABD'li aktör Danny Masterson, iki kadına cinsel saldırı suçundan ömür boyu hapse çarptırıldı. MeToo hareketinin başlamasından bu yana taciz ve tecavüz davalarında alınan en etkili mahkeme kararlarından biri bu.

Kültür Sanat 9 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
ABD'li aktör Danny Masterson, iki kadına cinsel saldırı suçundan ömür boyu hapse çarptırıldı.

‘That 70’s Show’ ve Netflix’in ‘The Ranch’ filmlerindeki rolleriyle tanınan oyuncu Danny Masterson cinsel saldırı suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 

Masterson, 2001 ve 2003 yılları arasında Hollywood Hills’teki evinde üç kadına cinsel saldırada bulunmakla suçlanmıştı. Masterson hakkında üç kadın şikayetçi olmuştu. Kadınlar, cinsel saldırıya maruz kalmadan önce kendilerine uyuşturucu verildiğini söylemişti. Yargılama sonucu Masterson’un bu kadınlardan ikisine cinsel saldırıda bulunduğuna karar verildi. 47 yaşındaki Masterson cezasının açıklanmasının ardından tutuklandı.

Karardan sonra, Masterson’ın avukatı adliye binası dışındaki gazetecilere mahkumiyet kararına itiraz etmeyi planlanladıklarını söyledi. Holley medyaya verdiği demeçte, “Bu davada meydana gelen hatalar önemli ve ne yazık ki kanıtlarla desteklenmeyen kararlara yol açtı ” dedi.

Suçlamalar nedeniyle kadroya alınmamıştı

Scientology Kilisesi’ndeki nüfuzunu kullandığı iddia edilen ünlü oyuncu, ilk kez 2017’de #MeToo hareketindeki ifşa sürecinde suçlanmıştı. ‘That’s 70’s Show’ dizisindeki rolüyle tanınan Masterson, suçlamalar ve mahkeme süreci nedeniyle yeniden çekilen devam dizinin kadrosuna alınmamıştı. Ashton Kutcher, Mila Kunis ve Topher Grace’in de yer aldığı dizide Masterson, Steven Hyde karakterini canlandırıyordu.

Emmanuelle Béart, çektiği belgeselle ensest mağduru olduğunu açıkladıEmmanuelle Béart, çektiği belgeselle ensest mağduru olduğunu açıkladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.