Harvey Weinstein hakkındaki mahkumiyet kararı bozuldu

Hollywood'da başlayan #MeToo hareketi sonrası dava açılan ve 2017'den bu yana da hapiste olan Harvey Weinstein hakkındaki kararı mahkeme bozdu. 23 yıl hapis cezası alan yapımcı, diğer mahkumiyetleri nedeniyle hapiste kalmaya devam edecek.

Kültür Sanat 26 Nisan 2024
Harvey Weinstein, hapis cezasını çekmeye devam edecek.

100’den fazla kadına tecavüzden yargılanıp suçlu bulunan ve hüküm giyen Harvey Weinstein hakkındaki bir kararı mahkeme bozdu. #MeToo (Ben De) hareketi sonucu yıllar boyunca kadınlara yönelik cinsel saldırıları ortaya çıkan Hollywood yapımcısının 2020 yılında yargılandığı tecavüz davasında aldığı mahkumiyet kararı bozuldu.

Weinstein hapiste kalmaya devam edecek

New York Yüksek Mahkemesi mahkumiyet kararının bozulmasına gerekçe olarak cinsel saldırıya uğrayan kadınların  tanık olarak dinlenmesini gerekçe olarak gösterdi. Yüksek Mahkeme, film yapımcısı Harvey Weinstein’a yöneltilen cinsel saldırı suçlamalarının dinlenmesinin mahkemedeki suçlamalarla bir bağı olmadığını kararına hükmetti. Ancak kesinleşen hükümleri nedeniyle ABD’li yapımcı hapisten çıkamayacak. Weinstein, İtalyan bir modeli tecavüz ettiği gerekçesiyle 16 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

72 yaşındaki Harvey Weinstein hakkındaki suçlamalar 2017 yılında başladı. ABD’li yapımcı Şubat 2020’de ABD’deki mahkeme kararıyla 2006’da bir asistana cinsel tacizde bulunma ve 2013’de bir oyuncuyu tecavüz suçundan tam 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargılamayla birlikte başlayan #MeToo hareketi Hollywood’da pek çok tecavüz olayının ortaya çıkması ve yeni yargılamaları da beraberinde getirmişti. Yargılamalar sonucu pek çok oyuncu ve yönetmen de suçlu bulunup cezaya çarptırılmıştı.

#MeToo hareketinin başlamasıyla birlikte aralarında Kate Beckinsale, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Cara Delevingne, Madonna, Angelina Jolie, Minka Kelly, Eva Green, Paris Hilton ve Gwyneth Paltrow gibi isimlerin yer aldığı pek çok kadın, Harvey Weinstein’dan şikâyetçi olmuştu.

İstanbul'da festivaller sezonunu başlıyorİstanbul’da festivaller sezonunu başlıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.