Sean Penn hak mücadelesinde Disney’in önünde

14 Temmuz'da başlayan Oyuncular Birliği grevine destek veren isimlerden biri de Oscar ödüllü oyuncu Sean Penn oldu. Disney stüdyolarının önündeki grev alanına gelen Penn, sektörün oyunculara karşı tutumları karşısında hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Kültür Sanat 4 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Penn daha önce Mayıs ayında gerçekleşen Cannes Film Festivali'nde Hollywood senaristlerinin grevine de destek vermişti.

Oyuncular Birliği grevine katılıp desteklerini sunan son isim Oscar ödüllü oyuncu Sean Penn oldu.’Into the Wild’ filmiyle tanınan oyuncu Emile Hirsch ile birlikte, diğer yazar ve oyuncu arkadaşlarıyla Disney stüdyolarının önündeki grev alanına gelen Penn, sektörün oyunculara karşı tutumları karşısında hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Deadline’a verdiği demeçte yapımcılara seslenen Penn, “Yapımcıların, çalışanların sömürüldüğü bir işletmede uzun vadede hiç kimse için üretken olamayacağı, bunun bir yaşam kalitesi ve temel ahlak sorunu olduğu konusunda gerçekçi bir değerlendirme yapması gerekecek. Son derece ciddi sorunların olduğu bir dönem. İnsanlar çok net, ilkeli nedenlerle fedakarlık yapıyor” dedi.

14 Temmuz’da başlayan Oyuncular Birliği grevine bugüne kadar Hollywood’un birçok ünlü isminden destek geldi. Disney stüdyoları önüne gelen isimler arasında Oscar ödüllü Jane Fonda da vardı.

 

Penn daha önce Mayıs ayında gerçekleşen Cannes Film Festivali’nde Hollywood senaristlerinin grevine destek vermiş ve yapay zeka üzerindeki anlaşmazlığı “insanlık dışı” olarak nitelendirmişti.

Yazarlar Birliği grevinin ardından başlayan Oyuncular Birliği grevi; 43 yıldır televizyon ve film şirketlerine karşı yapılan ilk büyük grev oldu. Tiyatro ve televizyon oyuncuları 1980’de üç ay boyunca greve gitmişlerdi. Oyuncuların ve yazarların aynı anda greve gittikleri son tarih ise 1960 yılıydı.

Oyuncular daha ne yapsın: Mücadeleleri uğruna kendilerini yakıyorlarOyuncular daha ne yapsın: Mücadeleleri uğruna kendilerini yakıyorlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.