Zendaya’nın filmi grev nedeniyle Venedik’teki gösterimden çekildi

Zendaya'nın daha gösterime girmeden çok tartışılan filmi 'Challengers' Hollywood grevi nedeniyle prömiyerini erteledi. Önümüzdeki ay Venedik Film Festivali'nde galası yapılması planlanan Luca Guadagnino'nun yeni filminin galası önümüzdeki yıla ertelendi.

Kültür Sanat 23 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Daha gösterime girmeden tartışmalara neden olan Zendaya'nın filminin ilk gösterimi gelecek yılın nisan ayına ertelendi.

Hollywood’u saran grev dalgası Avrupa’nın önde gelen festivallerini de etkilemeyi başladı. Luca Guadagnino’nun merakla beklenen filmi grev nedeniyle gösteriminin yapılacağı Venedik Film Festivali’nden çekildi. Başrolünde Zendaya’nın yer aldığı ‘Challengers’ festivalde gösterilmeyecek.

Luca Guadagnino’nun romantik draması Challengers önümüzdeki ay Venedik Film Festivali’nin açılışını yapacaktı. Ancak oyuncuların geçen hafta başlayan grevi nedeniyle tanıtım faaliyetlerini boykot ettikleri için gösterim gerçekleşmeyecek. Amerikalı aktris Zendaya’nın başrolünde yer aldığı film, Venedik Film Festivali’nin gösterim programından çıkan ilk büyük yapım oldu.

Zendaya’nın filmi bahara kaldı

Luca Guadagnino’nun merakla beklenen filminde 26 yaşındaki oyuncu, birbirine rakip iki erkekle yaşadığı aşk üçgeni içindeki bir tenisçiyi canlandırdırıyor. İlk gösterimi Venedik’te yapılması plananan ‘Challengers’ın galası gelecek yıl nisan ayına ertelendi. Oyuncuların Netflix, MGM, Disney ve Warner Bros. gibi stüdyolarla olan anlaşmazlıkları çözülmezse diğer filmlerin de başrolünde Zendaya’nın yer aldığı ‘Challengers’a benzer bir akıbate uğrayacağı yönünde spekülasyonlar var.

Zendaya’nın rol aldığı filmin uğradığı akıbetten çnce hatırlanacağı üzere yılın en çok beklenen filmlerinden olan ‘Oppenheimer’ın galasında başrol oyuncuları Cillian Murphy ve Matt Damon, gösterimin yapıldığı salonu terk etmişti. Sag-Afra üyesi olan oyuncuları, geçen hafta başlayan greve destek vermek için galadan ayrılmıştı. Hollywood’da grev dalgası bundan yaklaşık üç ay önce başlamıştı. Hollywood senaristleri, dev yapım şirketleriyle anlaşamayınca 3 Mayıs’ta grev kararı almıştı. Son 40 yılın bu en büyük grev dalgasında şu ana kadar çok sayıda film ve dizi projesi etkilenmiş durumda. Setlerde çekimlerin durduğu ya da hiç başlamadığı bu grev dalgası karşısında ise dev stüdyolar gelen tüm tepkilere rağmen adım atmamak konusunda diretiyor.

Grev kararı sonrası ilk gala: Oyuncular yok Disney karakterleri varGrev kararı sonrası ilk gala: Oyuncular yok Disney karakterleri var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.