Grev kararı sonrası ilk gala: Oyuncular yok Disney karakterleri var

Dumanı üzerinde tüten Oyuncular Birliği grevinin başlamasının ardından büyük çaplı ilk etkinlik gerçekleşti. Oyuncular grev süresince hiçbir etkinliğe , gösterime ve röportaja katılmayacağı için kırmızı halı yapımcılar ve Disney karakterlerine kaldı.

Kültür Sanat 17 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Galaya katılan Mickey ve Minnie. Fotoğraf: Twitter

Hollywood Yazarlar Birliği grevinin ardından Oyuncular Birliği de grev kararı almış, böylece resmi olarak 14 Temmuz Cuma sabahı oyuncuların grevi başlamıştı. 43 yıldır televizyon ve film şirketlerine karşı yapılan ilk grev olma özelliği taşıyan bu kararla, oyuncular hiçbir etkinliğe, film gösterimine, programa katılmayacak herhangi bir demeç veremeyecek.

Hollywood'da yazarlardan sonra oyuncular da greve çıktı: Peki şimdi dünya ne izleyecek?Hollywood’da yazarlardan sonra oyuncular da greve çıktı: Peki şimdi dünya ne izleyecek?Grevden bir gün sonra gerçekleşen Disney’in ‘Perili Köşk/Haunted Mansion’ galası da grev kararının ardından gerçekleşen ilk etkinlik oldu. Normal şartlar altında filmin başrol oyuncuları Tiffany Haddish, LaKeith Stanfield, Danny DeVito, Rosario Dawson, Chase W. Dillon, Dan Levy, Jamie Lee Curtis, Hasan Minhaj, Marilu Henner, Lindsay Lamb, yönetmen Justin Simien, yapımcılar Dan Lin ve Jonathan Eirich, yürütücü yapımcılar Nick Reynolds ve Tom Peitzman’ın kırmızı halıda yürümesi ve röportajlar vermeleri planlanıyordu. Ancak grev kararıyla birlikte hiçbiri gerçekleşmedi.

Oyuncular yok, Disney’in kötüleri var

Disney’in ev sahipliği yaptığı etkinlikte oyuncular yoktu ancak Disney karakterleri vardı. Mickey ve Minnie Mouse, ‘Uyuyan Güzel’ filminin kötüsü Malefiz, ‘Pamuk Prenses’in kötü kalpli cadısı ve yine Disney anti kahramanı Cruella vardı. Yapımcı Simen de kırmızı halıdaydı. Oyuncu kadrosuna ve yazarlar ekibine desteğini sundu. Grev konusunda oyuncuların ve yazarların yanında olduğunu söyledi:

“Ekibimizle gurur duyuyorum ve senaryo yazarı Katie Dippold’a çok ama çok saygı duyuyorum. Tam da bu nedenle, onlara ve çalışmalarına saygı göstermek için buradayım. Onlar burada konuşamayacaksa, onların yerine burada olmalıyım gibi hissettim. Burada olmamalarına üzülüyorum ancak kararlarını tamamen destekliyorum.” Simen ayrıca Oyuncular Birliği’nin grev kararlarına gerekçe gösterdiği yapay zekanın sektördeki kullanımı konusunda da konuştu, çok önemli bir konu olduğunu ve çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Fotoğraf: Disney

11 Ağustos’ta Türkiye’de vizyona girecek’Perili Köşk’, evleri doğaüstü güçler tarafından ele geçirilen bir anne oğulun, özel güçleri olan bir ekiple bir araya gelmesiyle yaşananları anlatıyor.

Hollywood oyuncuları patronlarına karşı değil teknolojiye karşı grevdeHollywood oyuncuları patronlarına karşı değil teknolojiye karşı grevde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.