Hollywood grevi nedeniyle ‘The Last of Us’ çekimleri askıya alındı

HBO Max'in yıla damga vuran yapımlarından 'The Last of Us'tan hayranlarını üzecek bir haber geldi. Türkiye'de BluTV'den yayınlanan dizinin ikinci sezon çekimleri Hollywood'daki büyük grev nedeniyle askıya alındı. Senaryosu henüz yazılmayan yeni sezonun çekimlerinin sarkacağı öngörülüyor.

Kültür Sanat 13 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
'The Last of Us' Türkiye'de BluTV tarafından yayınlanıyor.

İlk sezonu başta ABD olmak üzere pek çok ülkede izlenme rekorları kıran ‘The Last of Us’tan kötü haber geldi. Türkiye’de BluTV’de yayınlanan dizinin ikinci sezon çekimleri ertelendi. Hollywood’daki büyük grev nedeniyle ertelenen çekimlerin ne zaman başlayacağı şimdilik bilinmezliğini koruyor. Hatırlanacağı üzere Hollywood stüdyolarıyla ücretle ilgili aylardır süren görüşmelerin anlaşmayla varamamasının ardından Amerikan Yazarlar Birliği (Writers Guild of America/WGA) yazarları, 2 Mayıs Salı günü maaş artışı talebiyle greve başladı.

Çekimlerin başlangıç tarihi sarkabilir

2 Mayıs itibarıyla başlayan grev tam da ‘The Last of Us’ın ikinci sezon çekimlerinde yer alacak oyuncuların seçim dönemine denk geldi. 15 yıl sonra ilk kez greve giden Hollywood senaristlerinin bu kararı kamuoyundan da destek görmeye devam ediyor. Ötee yandan dizinin ikinci sezonunun senaryosunun da henüz yazılmaya başlanmamış olması ‘The Last of Us’ın yeni sezonunu bekleyenleri epey üzecek gibi.

2024’ün başında Kanada’nın Vancouver kentinde başlaması planlanan ikinci sezon çekimlerinin yaşanan grev nedeniyle sarkması yüksek ihtimal. Halihazırda da ilk sezon ile arasına epey bir süre girecek olması yeni sezon öncesi dizinin hayranlarını üzmüştü. İlk sezonunun her bölümü ortalama 30 milyon kişi tarafından izlenen dizinin yapımcısı Greg Mazin, Hollywood’daki greve destek veren isimlerden biri.

La Diva Turca: Türkiye’nin dünya çapında yıldızı Leyla Gencer

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.