Eylül demek Merve Dizdar demek

76. Cannes Film Festivali'nde aldığı En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanarak Türkiye’nin sinema tarihine geçen Merve Dizdar'ı konuştuk bu yıl. Konuşmaya da devam edeceğiz, zira oyuncu Eylül ayı boyunca yeni projeleriyle ekran ve beyazperdede yer almaya devam edecek.

Dizdar'ın başrolünde yer aldığı BluTV'nin 'Magarsus'u devam ederken, Selcen Ergun’un ilk uzun metrajlı filmi 'Kar ve Ayı', 8 Eylül’de; Dizdar'a Cannes ödülü getiren Nuri Bilge Ceylan imzalı 'Kuru Otlar Üstüne' de 29 Eylül'de vizyona girecek.

Kültür Sanat 30 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Merve Dizdar Cannes'da ödül aldığı role dört aday arasından seçilmişti.

Bu senenin en çok konuşulan oyuncularından biri oldu Merve Dizdar. Oyuncu, Nuri Bilge Ceylan imzalı  ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmiyle Cannes’da aldığı En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’yle, Türkiye’nin sinema tarihine, Cannes’dan ödül alan ilk kadın oyuncu olarak geçti.

Kendisi de kariyer yolculuğunda geriye dönüp baktığı zaman 2023’ü özel bir yere koyabilir. Zira pek çok yapımda rol aldı, televizyon dizileri aracılığıyla Türkiye’de herkesin evine girdi, ödüller aldı. Bununla da yetinmedi uluslararası arenada da ismini duyurdu.

‘Magarsus’ her perşembe yeni bölümüyle BluTV’de ekranlara geliyor.

Merve Dizdar, önümüzdeki günlerde de gündemde olmaya devam edecek. Oyuncu, şu sıralar BluTV’nin iddialı yerli yapımı ‘Magarsus’un başrolünde yer alıyor. Kadrosunda ayrıca Berkay Ateş, Çağlar Ertuğrul ve Ercan Kesal’ın yer aldığı dizi, izleyicileri narenciye ticareti yapan Kurak Ailesi ile tanıştırdı.

‘Kar ve Ayı’nın hemşiresi

‘Magarsus’ her perşembe yeni bölümüyle BluTV’de ekranlara gelmeye devam ederken Dizdar, beyazperdede de izleyicilerle buluşacak. Dizdar’ın başrolünü Saygın Soysal ile paylaştığı Selcen Ergun’un ilk uzun metrajlı filmi ‘Kar ve Ayı’, 8 Eylül’de Türkiye’de vizyona girecek. Dizdar, ‘Kar ve Ayı’da yolları kar yüzünden kapanan bir köye atanan hemşireyi oynadı.

 

Dünya prömiyerini 4. Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapan filmin senaryosunda Ergun’un yanı sıra Yeşim Aslan imzası da bulunuyor. Film, kışın bitmek bilmediği uzak bir kasabaya atanan genç bir hemşirenin oradaki güç ilişkileri, sır ortaklıkları ve şüpheyle yüzleşme hikayesini anlatıyor. ‘Kar ve Ayı’, Türkiye prömiyerini de 59’uncu Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapmıştı. Festivalde En İyi İlk Film ödülüne değer görüldüğü gibi Merve Dizdar da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştı.

‘Kuru Otlar Üstüne’ filmindeki performansı beğenilen Merve Dizdar, güçlü rakiplerinin arasından sıyrılıp ödüle değer görüldü.

‘Kuru Otlar Üstüne’ Adana’da prömiyerini yapacak

Dizdar’a 76. Cannes Film Festivali’nde Merve Dizdar’a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü getiren Nuri Bilge Ceylan imzalı ‘Kuru Otlar Üstüne’ de yine eylül ayında, 29 Eylül”de gösterime girecek. Lakin filmi 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Türkiye prömiyerini yapacak.

Türk sinema tarihinde bir ilk: Merve Dizdar Cannes'da en iyi kadın oyuncuTürk sinema tarihinde bir ilk: Merve Dizdar Cannes’da en iyi kadın oyuncu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.