Daniil Medvedev toprakta büyüyü bozdu

Spor 23 Mayıs 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Medvedev toprakta kariyerinin ilk zaferini kazandı.

27 yaşındaki Rus tenisçi Daniil Medvedev kariyerinde bir ilke imza attı. İtalya Açık finalinde Holger Rune’yi 7-5 ve 7-5’lik iki set sonunda mağlup eden Medvedev, ilk kez bir toprak kort zaferi elde etti.

Dünya 3 numarası bu zafer sonucunda Novak Djokovic’i geride bıraktı ve sıralamada 2.’liğe yükseldi. Zaferin ardından konuşan yıldız isim, “Dürüst olmak gerekirse kariyerim boyunca toprakta Masters kazanabileceğimi düşünmemiştim. Aslında toprakta oynamaktan nefret ediyordum, hiç iyi hissetmiyordum. Sert kortları seviyorum, tenisteki tek aşkım bu. Ancak şu an toprak kortları eskisinden daha fazla sevdiğim kesin.” dedi.

Simona Halep yanabilir! Doping iddiasıSimona Halep yanabilir! Doping iddiası

Danimarkalı Holger Rune ilk seti kaybettikten sonra ikinci sete rakibinin servisini kırarak başlamıştı ancak Medvedev geri dönüp maçı kazanmaya bildi. Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesinden sonra ülkesi ismi altında mücadele edemeyen sporcu geçen sene söz konusu müdahaleden ötürü Wimbledon’da korta çıkamamıştı. Daniil, bu sezon Wimbledon’da mücadele edecek. Ancak öncesinde 28 Mayıs’ta başlayacak Fransa Açık’ta şampiyonluk kovalayacak.

Toprak ağası Nadal, Fransa Açık’ta yok! Veda sinyaliToprak ağası Nadal, Fransa Açık’ta yok! Veda sinyali

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.