Toprak ağası Nadal, Fransa Açık’ta yok! Veda sinyali

Roland Garros’yu 14 kez kazanarak ulaşılması güç bir rekora imza atan ve toprak kortun rakipsiz raketi olan Rafael Nadal, sakatlığı nedeniyle Fransa Açık’ta yer alamayacak.

Spor 19 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Rafa Nadal'ın amcası Toni Nadal, kura şansına vurgu yaptı.

İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Fransa Açık’ta mücadele edemeyeceğini duyurdu. Mallorca’daki tenis kulübünde basın açıklaması yapan Nadal, ocak ayında başlayan kalça rahatsızlığının kendisine müsaade etmediğini açıkladı. Nadal, “Bu benim verdiğim bir karar değil, bedenimin verdiği bir karar” dedi.

Rafa yaptığı açıklamada 2024 sezonunun kariyerinin son yılı olacağına dair mesaj verdi. Gelecek ayın başında 37 yaşına girecek tecrübeli isim sık sık ciddi sakatlıklarla boğuşmak durumunda kalmıştı. Nadal şunları söyledi: “Spor kariyerime tamamen son vermem gerekiyor. Vücudumu yenileyeceğim ve kendimi hazır hissettiğimde yeniden başlayacağım. Emekli olmak istemiyorum. Vücudum izin verince döneceğim, belki yıl sonunda Davis Cup’ta olabilir.”

Djokovic için her yol Roma'ya çıkmadı!Djokovic için her yol Roma’ya çıkmadı!

Fazlasıyla agresif ve sakatlığa müsait bir oyun yapısı olan yıldız kariyeri boyunca 22 grand slam zaferi yaşadı ve bu alanda zirvede tek. Sene başında Avustralya Açık ikinci turunda meydana gelen kalça sakatlığının 6-8 hafta arasında sürmesi beklenirken Nadal, mayıs ayının sonundaki turnuvadan çekilmek durumunda kaldı.

Nadal’ın 21 senelik profesyonel tenis yolculuğunda ayak bileğinde stres kırığı, dizlerde tendonit, mide virüsü, bilek sakatlığı, karın kası yırtığı gibi ciddi sakatlıklar ve rahatsızlıklar bulunuyor.

Juan Martin Del Potro Amerika’da veda etmek istiyorJuan Martin Del Potro Amerika’da veda etmek istiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.