Juan Martin Del Potro Amerika’da veda etmek istiyor

Bir seneden uzun süredir diz sakatlığı nedeniyle kortlardan uzak kalan Arjantinli tenisçi Juan Martin del Potro, tenis kariyerine Amerika Açık’ta çıkacağı bir maçla son vermek istediğini açıkladı.

Spor 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Juan Martion del Potro, kariyerini Amerika Açık'ta sonlandırmak istiyor

Bireysel dalda mücadele eden sporcular için kariyerlerinin zirvesine çıktığı yerler her zaman ayrı bir öneme sahiptir. Juan Martin del Potro gibi uzun süredir kariyerine devam eden bir tenis yıldızı için de Amerika’nın ve Amerika Açık’ın yeri çok başka. Zira del Potro, kariyerindeki tek Grand Slam zaferini 2009 yılında Amerika’da yaşadı.

İşte Juan Martin del Potro tam da bu yüzden kariyerine Amerika Açık’ta yapacağı bir maçla son vermek istiyor. AP’ye konuşan Arjantinli, “Hedefim turnuvada resmi bir maç oynayabilmek için hazır olmak. Yüzde yüzümde olabilir miyim bilmiyorum ancak son tenis maçım bu sene olacak bunun Amerika Açık’ta olmasını isterim. Kariyerimde son bir kez sıkı sıkı çalışacağım ve sonra hazır olup olmayacağımı tanrı bilir” dedi.

İspanyol boğası Nadal ve Alcaraz Monte Carlo’da yokİspanyol boğası Nadal ve Alcaraz Monte Carlo’da yok

Turnuva Direktörü Stacey Allaster ise şunları söyledi: “Juan Martin Amerika Açık seyircisinin favorilerinden biri. O, mükemmel bir rekabetçi ve biz de onu Amerika Açık’ın bu seneki turnuvasında ağırlamaktan mutluluk duyarız.”

34 yaşındaki raket, yedi takımlı Pro Padel League’deki Miami Padel Club’a stratejik danışmanlık yapıyor. Spordan tamamen kopmayan del Potro, padel için kendisi adına oynaması zor bir spor diyerek  “Orada topa çok sert vurmaman gerekiyor. Benim için oynaması zor. Padeli tenis mantığıyla oynuyorum. Yeni yeni oynamaya alışıyorum. Daha iyi olmam için çalıştırılmam lazım” dedi.

del Potro padele uyum sağlamakta zorlanıyor

Antrenörlük hakkında da konuşan del Potro, kendisine ulaşan oyunculara yardım ettiğini belirterek şunları söyledi:  “En sert forehand vuruşunu nasıl yapabileceklerini soruyorlar. Beni arıyorlar ve ben de şöyle yapın böyle yapın diye yönlendiriyorum. Şu an için seyahat etmek ve evden uzakta zaman geçirmek hoş geliyor.”

Spordan uzak kaldığı zamanları da değerlendiren del Potro, yeni hayatından son derece memnun. Del Potro, “En güzel yanı kendim için zamanım var. Her şeyi yapmak için zamanım var, ailemle vakit geçirmek istersem geçiriyorum, alkol almak istersem alıyorum. Hayatımda baskı diye bir şey yok” dedi.

del Potro, kendine zaman ayırabildiği için mutlu

Juan Martin del Potro, 2009’da Amerika Açık zaferine giderken o dönem kariyerlerinin zirvesine tırmanan Roger Federer ve Rafael Nadal gibi isimleri saf dışı bırakmıştı. Bu zorlu yolculuk sonrası gelen şampiyonluk sadece onun için değil hem ülkesi hem de tenis severler için unutulmazdı. İşte unutulmazlar arasına giren o şampiyonluğun yaşandığı yer, del Potro’nun son imzasını atmak istediği yer. Şubat 2022’den bu yana kortlarda göremediğimiz Arjantinli bu imzayı atabilecek mi, yaz aylarında öğreneceğiz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.