İspanyol boğası Nadal ve Alcaraz Monte Carlo’da yok

Rafael Nadal ve Carlos Alcaraz, 8 Nisan’da başlayacak olan Monte Carlo Masters’ta korta çıkamayacak.

Spor 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Nadal ve Alcaraz Monte Carlo'da yok

Kariyeri boyunca ciddi sakatlıklarla boğuşup bu sakatlıklardan dönen Nadal, yine benzer bir durumla karşı karşıya. Sakatlıklarını atlatıp yazdığı destansı zafer hikayeleriyle ünlü İspanyol raket, mart ortasında yaptığı açıklamada Monte Carlo’da olmayı umduğunu açıklamıştı. Fakat Nadal’ın kortlara çıkışı biraz gecikecek.

Nadal, “Hayatımdaki en önemli turnuvalardan biri olan Monte Carlo’da olamayacağım. Kondisyonum oynayabilecek yeterlilikte değil ve yakın zamanda dönebilme umuduyla çalışmalarıma devam ediyorum.”, dedi.


Öte yandan Nadal’ın halefi olarak nitelendirilen İspanyol süper yıldız adayı Carlos Alcaraz da Monte Carlo’da olamayacağını açıkladı. 19 yaşındaki genç yetenek, Florida’da yaşadığı sıkıntıdan ötürü turnuvaya katılmayacağını açıkladı.

Djokoviç'e aynı engel: Aşı yoksa turnuva yokDjokoviç’e aynı engel: Aşı yoksa turnuva yok

Alcaraz, Miami Açık’ta yarı finalde Janik Sinner’e kaybetmişti. İspanyol raket bu mağlubiyet öncesinde şubat ayından beri oynadığı maçlarda set dahi kaybetmemişti.

Yaşadığı sakatlıkla alakalı açıklama yapan Carlos Alcaraz, “Sol elimde travma sonrası artrit var ve omurgamda da dinlenmemi gerektiren bir kas rahatsızlığı var” dedi.

Rus ve Belaruslu tenisçilere Wimbledon yolu açıldıRus ve Belaruslu tenisçilere Wimbledon yolu açıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.