Rafael Nadal Avustralya Açık’tan çekildi

İspanyol tenisçi Rafael Nadal uzun bir aranın ardından kortlara dönmüş ve Brisbane'de sahne almıştı. Nadal yeniden sakatlandı ve Avustralya Açık'tan çekildi.

Spor 7 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Rafa Nadal Avustralya Açık'ta yok.

Rafael Nadal, Brisbane’deki turnuvanın çeyrek final maçında yaşadığı sakatlıktan ötürü Avustralya Açık’tan çekildiğini açıkladı. Dominic Thiem’i eleyen Nadal, Jordan Thompson maçında sakatlık yaşadı.

Nadal yaptığı açıklamada “Herkese merhaba, Brisbane’deki son maçım sırasında bir kasımda küçük bir sorun yaşadım ve bildiğiniz gibi bu beni endişelendirdi. Melbourne’a vardığımda MR çektirme fırsatım oldu ve bir kasımda mikro bir yırtık var, sakatlık yaşadığım yerde değil ve bu iyi bir haber.
Şu anda 5 setlik maçlarda en yüksek seviyede mücadele etmeye hazır değilim. Doktorumu görmek, tedavi olmak ve dinlenmek için İspanya’ya dönüyorum. Bu geri dönüş için yıl boyunca çok çalıştım ve her zaman belirttiğim gibi hedefim 3 ay içinde en iyi seviyemde olmak.
İnanılmaz Melbourne seyircisinin önünde oynayamayacak olmak benim için üzücü olsa da bu kötü bir haber değil ve hepimiz sezonun gidişatıyla ilgili olumlu düşünmeye devam ediyoruz. Burada, Avustralya’da oynamayı gerçekten çok istiyordum ve beni çok mutlu ve pozitif kılan bazı maçlar oynama fırsatı buldum.
Desteğiniz için hepinize teşekkür ederim ve yakında görüşmek üzere!” dedi.

Nadal geçtiğimiz sezon Avustralya Açık’ta bir kalça sakatlığı yaşadı. Bu sakatlık İspanyol süper yıldızın sene boyunca kortlardan uzak kalmasına neden oldu. Nadal bu sakatlığı atlattı ve Avustralya’da korta yeniden çıktı. Henüz ikinci maçında yeniden sakatlanan Nadal sert kort takvimini pas geçmeye karar verdi. Avrupa kıtasındaki toprak kort sezonunu hedefleyen sporcu buna hazırlanacak. Nadal’ın Monte Carlo, Barcelona, Mutua Madrid Açık, Roma ve elbette Roland Garros gibi turnuvalarda boy göstermesi bekleniyor.

Rafael Nadal 'çeyrek'te kaldıRafael Nadal ‘çeyrek’te kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.