Trezeguet’nin gecesi… Trabzonspor dörtledi

Geçen hafta Fenerbahçe'ye yenilen Trabzonspor, Karagümrük'ü 4-1 yenerek yara sardı. İki kez fileleri sarsan ve bir golda çok büyük katkısı olan Mısırlı Mahmoud Trezeguet maçın yıldızı oldu.

Spor 23 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Mısırlı Trezeguet geceye damga vuran isim oldu.

Süper Lig’de hedefi kalmayan Trabzonspor ve Karagümrük, pazartesi mesaisinde Akyazı Stadyumu’ndaydı. Bordo mavililer, Fenerbahçe’ye 3-1 yenildiği karşılaşmanın 11’ine göre 4 değişiklikle sahaya çıktı. Teknik direktör Nenad Bjelica, cezalı Eren Elmalı’nın yokluğunda Arif Boşluk’a görev verdi. Hırvat teknik direktör, Umut Bozok’un yerine Gomez, Hamsik’in yerine Bakasetas, Doğucan Haspolat’ın yerine de Trezeguet’yi tercih etti. Trabzonspor’da taraftarlar, maça ilgi göstermezken Yusuf Yazıcı, maç kadrosuna yine alınmadı.

TFF tükürük kavgasına girdi: Samet Akaydin PFDK'lık olduTFF tükürük kavgasına girdi: Samet Akaydin PFDK’lık oldu

Rakip Karagümrük açık bir futbolu tercih ederken 8. dakikada kaleci Batuhan Şen’in elinden kaçırdığı topta Batra’nın vuruşuyla Trabzonspor öne geçti. 14. dakikada Mbaye Diagne, deplasman takımına eşitlik getirdi. Bu dakikadan sonra ev sahibi ekip oyuna ağırlığını koydu. 20’de bordo mavililerin hızlı atağında Mahmoud Trezeguet’nin vuruşunu önlemek isteyen kaleci Batuhan Şen topu kendi ağlarına yolladı. Trezeguet 35. dakikada harika bir gole imza attı. Yine ani gelişen atakta topu sol kenarda alan Mısırlı futbolcu, driplinginden sonra harika bir vuruş yaptı. Doksana giden topla Trabzonspor farkı ikiye çıkardı.

51’de kaleci Batuhan Şen’le karşı karşıya kalan Abdülkadir Ömür, golü garantiye aldı ve topu boş durumdaki Trezeguet’nin önüne yuvarladı. O da skoru 4-1 yaptı. 57. dakikada Abdülkadir Ömür’ün kafayla attığı gol, VAR kontrolü sonrasında ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Karşılaşma 4-1 Trabzonspor’un galibiyetiyle bitti.

Eski Trabzonsporlu attı, Real Sociedad Barcelona’yı yendiEski Trabzonsporlu attı, Real Sociedad Barcelona’yı yendi

Nenad Bjelica: Hak edilmiş bir galibiyet

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında “Hak edilmiş bir galibiyet oldu. Takımımı ve taraftarlarımı tebrik etmek istiyorum, teşekkür ediyorum. Aynı futbolu oynamaya devam edeceğiz” dedi. Hırvat çalıştırı gelecek maçlarda farklı sistemlerde de oynayabileceklerini söyledi.

Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo şöyle konuştu: “Böyle oynarsanız maçları kaybedersiniz. Çok açık verdik. Hediye ettiğimiz goller oldu. Ligin bitmediğini anlayamadık. Bunu anlamak gerekiyor.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.