Brighton, Avrupa Ligi biletini şampiyondan aldı

Brighton, şampiyon Manchester City ile 1-1 berabere kalarak ligi 6. sırada bitirmeyi garantiledi ve Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

Spor 25 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Premier Lig’in bu sezon sürpriz takımı şüphesiz Brighton oldu. Aldıkları puanlarla herkesi şaşırtan takım bu sezon son kez Falmer Stadyumu’nda seyircisi önüne şampiyon Manchester City karşısında çıktı. Alacakları 1 puan onlar için kritik öneme sahipti. Çünkü 62 puan onların Avrupa Ligi’ne katılma hakkı veren 6. sırayı garantilemesi anlamına geliyordu.

Arsenal genç yıldızı Bukayo Saka ile 'devam' dediArsenal genç yıldızı Bukayo Saka ile ‘devam’ dedi

Şampiyon Manchester City oyuna daha iyi başlayan taraf oldu. Mücadelenin 25. dakikasında Phil Foden Manchester City’yi 1-0 öne geçirdi. Ev sahibinde herkesin kafasına ‘acaba’ sorusu düşmüşken Julio Enciso sahneye çıktı, 38’de takımına beraberliği getirdi. Ev sahibi takım bu dakikadan sonra 1 puan için müthiş bir direniş ortaya koydu. 79. dakikada Manchester City’nin Erling Haaland’la bulduğu gol VAR’a takıldı.
Maçın son düdüğüyle stadyumda bayram havası yaşandı. Rakibinin galibiyet serisine son veren Brighton, 1-1’lik skorla Avrupa Ligi’ne katılmayı garantiledi. Son hafta öncesi 62 puanla 6. sırada bulunan Brighton, 7. sıradaki Aston Villa’nın 4 puan önünde bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.