Ahmet Davutoğlu’ndan Ümit Özdağ açıklaması: Kılıçdaroğlu böyle bir pazarlığa girmez

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Zafer Partisi ve CHP arasında imzalanan protokole ilişkin, 'Uygun görmüyoruz deseydik söylerdik' dedi. Bakanlık verildiği iddialarını ise yalanladı.

Siyaset 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Davutoğlu 2’nci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi, Millet İttifakı’nın hazırlıkları, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında imzalanan protokol ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Davutoğlu, Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasında imzalanan protokolün iki parti arasında olduğunun altını çizerken, “Orada bizim imzamız yok. Bu biz onaylamadık demek değil. Eğer ‘bunu uygun görmüyoruz’ deseydik Kılıçdaroğlu’na söylerdik” dedi.

Davutoğlu’ndan açık çek: Kılıçdaroğlu isterse bırakırımDavutoğlu’ndan açık çek: Kılıçdaroğlu isterse bırakırım

Görüşmenin ardından ortaya atılan bakanlık iddialarını değerlendiren Davutoğlu, Millet İttifakı kültürünün gizli protokol yapmaya izin vermediğini belirterek, “Bakanlar konusu 6 lider arasında konuşulmamışken başka kimseyle müzakere edilemez, çok net ifade ediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu da söyledi. Böyle bir pazarlığa Kılıçdaroğlu girmez. Bizler bunu zaten kabul etmeyiz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Toplamı 1 puan etmeyen partiler 40 vekil aldı” sözlerine, “Bu yorumlarını kibrine bağlarım ve acırım” sözleriyle yanıt veren Davutoğlu, 4 partinin Meclis’te ortak grup kurma çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Davutoğlu, “Millet İttifakı içinde 4 partinin de bence grup oluşturma yollarını araştırması lazım, bu konuda da bazı görüşmelerim oldu. Bunun zemini var. Bunun olması Meclis çalışmalarında aktiviteyi artırır. Hangi modelle, nasıl olur? Şimdi hepimiz 28 Mayıs’a odaklandık. 28 Mayıs sonrası liderler, ortak bir grup kurma konusunda mesafe alacağımızı düşünüyorum” dedi.

Özdağ 'Kılıçdaroğlu' dedi, 6'lı Masa destekledi, HDP eleştirdi ama 'boykot' demediÖzdağ ‘Kılıçdaroğlu’ dedi, 6’lı Masa destekledi, HDP eleştirdi ama ‘boykot’ demedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.