Sinan Oğan’dan ikinci tur için 4 şart

İkinci turun kilit ismi konumunda Sinan Oğan destekleyeceği aday için şartlar sundu: Anayasanın ilk dört maddesi korunacak, FETÖ, PKK ve Hizbullah’a tavır konulacak ve mücadele edilecek, mülteciler geri gönderilecek

Siyaset 18 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura doğru giderken aldığı yüzde 5.20 oyla seçimin kilit ismi durumundaki ATA İttifakı adayı Sinan Oğan’ın vereceği karar merakla bekleniyor.
Sinan Oğan, ikinci turdaki tarafını açıklamak için dört şart sundu. Bunlar, FETÖ, PKK ve Hizbullah’a karşı açık tavır, Anayasanın ilk dört maddesinin korunması ve Suriyeli sığınmacıların bir takvim çerçevesinde geri gönderilmesi. Sinan Oğan bu dört şartı kabul edecek adayı destekleyeceğini açıkladı.

Sinan Oğan’ın ortaya koyduğu bu şartlardan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu milliyetçi söylemleri ağır basan, mültecileri geri göndereceğini açıkladığı bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu yayınladığı videoda FETÖ’nün TSK’ya yönelik Balyoz kumpasından da bahsetti. Ancak Sinan Oğan ve ATA İttifakı çevreleri bu videonun yeterli olmadığı, daha ileri adımlar beklediklerini ifade ediyor.

Ümit Özdağ da ‘ilkeler’ dedi

ATA ittifakı’nın en güçlü ortağı olan Zafer Partisi de kendi içinde ikinci tur kararını açıklamak için toplantı yapıyor. Cuma günü parti genel merkezinde yapılacak toplantıda bir karar vermesi bekleniyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da ilkeler etrafında bir destek verilmesini savundu. Ümit Özdağ ikinci turda destekleyeceği aday için öne sürdüğü şartları şöyle anlattı:

“Nedir bizim ilkelerimiz? Anayasa’nın değiştirilmemesi, teklif dahi edilemeyeceği… İlk dört maddesinin muhafazasını şart koşuyoruz. 66. Madde ile hiç oynanmaması gerektiğini şart koşuyoruz. 66. Madde ‘Türk milleti tanımı.’ Terör örgütleriyle mücadeleden vazgeçilmemesi, güçlendirilmesi gerektiğini ortaya koyuyoruz. Tarikat ve cemaatlerin devlet içerisinde bugün kazanmış oldukları etkinlik bizi çok rahatsız hissediyor. Liyakatin terk edilmiş olması… Bunu bir şart olarak koyuyoruz. Ve sığınmacıların vatanlarına dönmesi sürecinin yönetilmesi gerektiğini şart olarak koyuyoruz.”

‘Bayram ziyaretini kabul etmediler’

CHP’ye kırgın da olduğunu ifade eden Ümit Özdağ İsmail Küçükkaya’nın programında kendilerine bayram ziyareti için randevu verilmediğini belirterek, “Kemal beyi iki defa devlet güvenliği ile ilgili meselelerde telefonla aradım, geri dönmediler. Haber gönderdim, bana ulaşmadı muhakkak geri dönerim dedi yine dönmediler. ‘Kemal bey yanınızdaki saray artıklarını, FETÖ’cüleri uzaklaştırın. 1924 Anayasası deyin, sığınmacıları göndereceğiz deyin. Biz sizi destekleriz’ dedik. Buna da cevap vermediler. Bütün partileri ziyaret etti, Kemal beyin Türkiye’de ziyaret etmediği bir tek parti Zafer Partisi’dir. Şimdi bir özür borçları var. Bayram ziyareti için yapmış olduğumuz başvuruyu kabul bile etmediler” dedi.

Sinan Oğan'dan ikinci tur çıkışı: İki ittifakın da cüzi farkla kazanmasını istememSinan Oğan’dan ikinci tur çıkışı: İki ittifakın da cüzi farkla kazanmasını istemem

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.